КК Темнић: Кошаркашка утакмица у знак сећања на жртве НАТО агресије на Варварин

Кошаркашки клуб “Темнић” из Варварина и ОШ “Јован Курсула” организовали су у Хали спортова С.Т.Ц. Темнић у Варварину утакмицу школе кошарке “Темнић” поводом 30. маја, 19-те годишњице страдања цивила у бомбардовању моста у Варварину. Председник КК Темнић Дражен Симоновић, подсетивши да се на овај дан пре 19 година десио страшан злочин, поручио да је да је ова утакмица организована у част свих жртви на варваринском мосту.

“На овај дан пре 19 година десио се тај страшни злочин, злочин који не смемо заборавити, не смемо заборавити ни Милана, Војкана, Зорана, Стојана, Ратибора, Ружицу, Миливоја, Драгослава, Толу и намлађу од њих Сању. Ужасно је што су ти пилоти, мучки, подмукло, без имало људскости и савести, гађали варварински мост, који је у целој причи био небитан, а касније окарактерисали овај масакр као “колатералну штету”. Године брзо пролазе, а на нама је да никада не заборавимо овај догађај, који је у историји наше лепе, мирне и мале варошице, сигурно најтужнији и најтрагичнији дан и да пожелимо да се не само овде, већ и нигде на свету овакав злочин, који смо управо и ми доживели не понови”, наглашава Симоновић.

Симоновић истиче да је управо том приликом и у част свих жртава организована ова утакмица, како би показали да Варварин и даље живи и како би и млађе генерације научиле шта овај дан значи Варварину и чувале сећање на све недужне жртве.

На крају да поменемо да учесници ове утакмице тренирају у школи кошарке “Темнић”, а ученици су ОШ “Јован Курсула” из Варварина. Међу младим варваринским кошаркашима налази се и двоје најмлађих, а ради се о Војину Петровићу и Нађи Милошевић, малишанима предшколског узраста који похађају вртић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x