Пријем за родитеље беба рођених 1. јануара у општини Трстеник

Председница општине Трстеник Милена Турк организовала је пријем за родитеље чије су бебе рођене 1. јануара ове године и уручили су им пригодне поклоне у свечаној сали општине Трстеник.

У овој општини прошле године рођено је мало беба, према последњем попису било је 7.000 становника мање, а ово је само један од начина да се наталитет побољша. Ауто – седишта и новчану честитку од по 25.000,00 динара добиле су прве две рођене бебе у крушевачком породилишту.

“Општина Трстеник наставља са месечном подршком незапосленим породиљама у износу од 10.000,00 динара, држава у досадашњем периоду даје 100.000,00 динара за прворођену бебу, за друго дете 10.000,00 динара у периоду од две године, у десетогодишњем периоду 12.000 динара, а за треће дете 18.000,00 динара у истом периоду”, подсећа председница општине Трстеник Милена Турк.

Пригодни поклони уручени су и Маји Стојић, чија је беба треће дете у породици, а пре Андрије родила је сина и кћерку. Поклоне је примио и Јован Павловић, отац прве бебе девојчице у породици, наводи председница Турк.

Родитељи рођених беба захвалили су општини Трстеник на пригодним поклонима и подршци која им много значи у овим срећним тренуцима њиховог живота.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x