Седница СО Трстеник без присуства опозиције, донета одлука о додели признања поводом Дана општине

У Већници Народног Универзитета одржана је 24. по реду седница Скупштине општине Трстеник на којој је донето више важних одлука, а најважнија је била одлука о додели награда и признања Скупштине општине  Трстеник.

Остале тачке дневног реда односиле су се на удео у предузећу које се бави гасификацијом по основу уговора о одабиру стратешког партнера, која је била најављена на једној од претходних седница.

“Што се тиче одлуке о додели награда и признања поводом дана општине Трстеник, Комисија је коректно одрадила свој посао и 15. октобра, на дан Општине Трстеник после свечане седнице, на свечаној академији у Дому културе, ми ћемо одрадити овај део активности. Признања се додељују заслужним грађанима за доприносе које су дали у друштвено политичком животу и у другим областима”, објаснио је Герасим Атанасковић, председник трстеничке Скупштине.

Седници Скупштине нису присуствовали представници опозиције, а председник општине Александар Ћирић рекао је да ће на свечаној академији општина Трстеник доделити признање Почасни грађанин Трстеника Братиславу Гашићу, човеку и функционеру који је дао велики допринос и помогао да се брже и ефикасније реализују значајни пројекти, поготово када је било проблема приликом недавних поплава у трстеничкој општини, када је изливање потока и река направило велике штете домаћинствима, путевима и имањима.

“Разматрали смо исто тако на Скупштини одређене непокретности за потребе водоснабдевања. Ради се о водоводу од Беле Воде према Великој Дренови, односно о прикључку на Регионални водовод са језера Ћелије. Наредне године крећу и радови на овом пројекту, одрађена је тим поводом потребна документација и ту ћемо имати помоћ државе, а циљ нам је да свака кућа у овим насељеним местима добије квалитетну воду за пиће која се редовно контролише у Заводу за јавно здравље у Крушевцу”, нагласио је председник Ћирић.

Одборници су усвојили и предлог решења о именовању чланова и заменика чланова Савета родитеља за школску 2019/20 годину, као и предлог решења о именовању школских одбора у Основној школи “Кнегиња Милица” у Доњем Рибнику и у Гимназији “Вук Караџић” у Трстенику.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x