Одржана комеморација Славољубу Милошевићу

У Малој сали Општинске библиотеке Варварин вечерас је одржана комеморација поводом изненадне смрти Славољуба Милошевића, дугогодишњег директора Дома културе у Варварину, који је преминуо у среду, у 59. години.

У присуству рођака, пријатеља, колега и представника локалне самоуправе од Славољуба Милошевића су се опростили у име колектива Горан Ћеличанин, председник општине Варварин Војкан Павић, дугогодишњи сарадник и пријатељ проф. Зоран Миленковић и Зоран Петронијевић. Славољуб Милошевић биће сахрањен на старом гробљу у Бошњану, у петак 19. октобра у 13 часова.

Обративши се окупљенима, директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин нагласио је да је овај скуп организован најгорим могућим поводом, како би се исказало поштовање према лику и делу Славољуба Милошевића кога од синоћ више нема међу нама.

“Сваку похвалну реч о животном и радном веку Славином вечерас ћемо изговорити не реда ради, већ зато што је он то стварно и заслужио. Иако је лагано ушао у завршни период свог радног века у библиотеци, он није посустајао и био је познат по томе, оно што ради, није остављао док не заврши. Није био себичан у деоби свог великог искуства са млађима и живео је живот мирно и сталожено без жеље да се меша у туђе животе”, истакао је Ћеличанин нагласивши да Општинска библиотека Варварин има мали број запослених што је и довело до тога да се саветују и помажу једни другима и пословно и приватно, да као једна породица деле и радост и тугу и смех и сузе.

“Зато се од синоћ сви ми из библиотеке осећамо као да је из живота свих нас отишао неко ко нам је род најрођенији. Слава није био уметнички стваралац, али је са лидерске позиције у Општинској библиотеци у једном периоду њеног постојања обележио културу Темнићког краја. Био је доследан човек у свом политичком ангажовању и поштован у свом окружењу где је живео и радио. Слава је био више него коректан комшија и колега и пожртвован и посвећен отац и син”, рекао је Ћеличанин.

Председник општине Варварин Војкан Павић опростио се од Славољуба Милошевића у име Општине Варварин изразивши затеченост изненадном смрћу дугогодишњег познаника, пријатеља, радника, директора Дома културе, одборника Скупштине општине Варварин и истакао да је ово тренутак “када размишљамо о животу и када се присећамо свих оних тренутака који су нам остали у сећању, а које смо провели са покојним Славољубом”.

“Дуги низ година, Општина Варварин била је тесно повезана са активностима које је спроводио Дом културе у Варварину. Славољуб, као некадашњи дугогодишњи директор ове установе, био је поуздан сарадник који се трудио да увек да посебан допринос нашим напорима да се културни живот у нашем крају одржи и подигне на виши ниво. Сећамо се његових урамљених фотографија са познатим личностима и амбасадорима који су посетили нашу општину и гостовали у Дому културе. Изнад свега памтићемо га као ведру особу, спремну да саслуша, помогне, разуме и да се нашали”, поручио је председник Павић нагласивши да нас је његов прерани одлазак се затекао и растужио.

“У име Општине Варварин, опраштајући се од Славољуба Милошевића као одборника и дугогодишњег актера друштвеног живота наше локалне заједнице, захваљујем се у име свих нас на ангажовању и целокупном његовом доприносу”, рекао је председник Војкан Павић.

Проф. Зоран Миленковић подсетио је да је Слава све културне активности организоване у време док је руководио Домом културе умео, са својим сарадницима, да квалитетно организује.

“Ми га знамо као човека који је имао добру душу, понекад је био експлозиван, али није био злонамеран и не могу да верујем да га више нема. Ми ћемо Славољуба памтити као човека који је дао велики допринос развоју културе у нашој општини”, рекао је Миленковић.

Славољубов пријатељ од детињства, Бошњанац Зоран Петронијевић истакао је да су се познавали скоро пет деценија и рекао да је његов живот био врло тежак, подсетивши на рани губитак оца. “Знамо се дуго и још не могу да схватим да га нема, јуче и прекјуче смо седели заједно. Много је тога учинио, много је тога научио, много тога пропатио и отишао са овог света учињећи већину доброг за све, пре свега за своје пријатеље, за ову општину”, поручио је Петронијевић.

Славољуб Милошевић рођен је 02.02.1959. године. Основну школу завршио је у родном Бошњану, Гимназију у Варварину, Вишу правну у Крагујевцу. Радни век започео је у “Савременом дому” у Крушевцу на радном месту шефа обезбеђења. Функцију директора Дома културе у Варварину обављао је од 2001. до 2015. године, а од 2015. године на радном месту организатора културних дешавања на коме је дао велики допринос свим културним манифестацијама у општини Варварин.

Био је активан и у политичком животу као председник локалног одбора Демократске странке Србије (ДСС), док је за одборника у Скупштини општине Варварин изабран на локалним изборима 2016. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x