Велика захвалност почасном грађанину Трстеника, председнику Александру Вучићу

Поводом обележавања дана општине Трстеник и 100 година од ослобођења у Првом светском рату председник општине Трстеник Александар Ћирић приредио је за драге госте и делегације пријем у свом кабинету, а затим је у Дому културе настављено обележавање јубилеја свечаним скупштинским заседањем и свечаном академијом.

После извођења химне “Боже правде” присутне је поздравио и пожелео добродошлицу председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић укратко говорећи о свим досадашњим реализованим активностима у општини и најавивши нове пројекте у наредном периоду.

Поздравну реч присутнима упутио је и председник општине Трстеник Александар Ћирић, а затим је у име председника Републике Србије Александра Вучића признање почасног грађанина примио његов саветник за послове безбедности Милорад Вељовић.

Истакавши председников велики допринос у реиндустријализацији Трстеника, Ћирић је нагласио да је председник Вучић успео да доведе инвеститоре у Трстеник, па је због тога општински буџет у суфициту. Он је додао да је председник Вучић одиграо велику улогу заједно са Братиславом Гашићем у додељивању финаснијских средстава у ППТ “Наменска” за реконструкцију и санацију хале и куповину нових савремених машина, тако да је сада на радним местима одређен број радника, чиме је производни процес у овој фабрици подигнут на виши ниво.

Ћирић је нагласио да су значајна средства уложена и у путну и комуналну инфраструктуру, закључивши да се у Трстенику ради и гради у интересу грађана.

Заменик председника општине Трстеник Љубиша Марковић поделио је признања најуспешнијим грађанима трстеничке општине за развој привреде, културе, спорта и јавног живота, заслужним организацијама и предузећима.

Заслужно признање грађанке Трстеника добила је генерална директорка ППТ “Наменска” Анђелка Атанасковић, за дугогодишњи рад и постигнуте резултате ове фабрике у области наше војне индустрије. Признање је добила и ова фабрика која је са Атанасковићевом на челу и њеним сарадницима направила изузетне пословне резултате које је похвалио лично једном приликом и председник Републике Србије Александар Вучић.

Признање за рад и изузетну сарадњу са општином Трстеник добило је ЈВП “Србијаводе”, а захвалнице су исто тако добили и Канцеларија за управљање јавним улагањима, братска општина Лашко из Словеније и наш познати фудбалер Драгиша Бинић.

У културно-уметничком делу програма учествовали су чланови трстеничког Народног позоришта, етно група “Голубице” и дечији хор предшколске установе “Бисери” и Гимназије “Вук Караџић” из Трстеника. Приказан је и афирмативни документарни филм о активностима у општини Трстеник, у продукцији локалне РТВ Трстеник која је директно преносила цео ток ове свечаности.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x