Амбасадор Пољске Рафаел Перл уручио модеран ултразвучни апарат варваринском Дому здравља

Нови ултразвучни апарат, вредан 24.000,00 евра, свечано је, у присуству његове екселенције, господина Рафаела Перла, амбасадора Републике Пољске у Србији, уручен Дому здравља “Др Властимир Годић”. Амбасадор Перл је истакао овом приликом да му је драго што су, захваљујући овој донацији, лекари и пацијенти у Варварину добили савремену медицинску опрему.

“Набавили смо ову савремену опрему, нови ултразвучни апарат, Дому здравља овде у Варварину и то је конкретна помоћ која остаје овде, али такође и један симбол пријатељства између наше две земље, Пољске и Србије, допринос Пољске помоћи. Кроз Програм “Пољска развојна помоћ” ове године смо добили 170 захтева и честитам на томе што је Варварин ушао међу девет пројеката који су победили на нашем конкурсу”, истакао је амбасадор Републике Пољске Рафаел Перл.

Он наглашава да је у фокусу Програма “Пољска развојна помоћ” заштита здравља становништва, развој образовања, заштита животне средине и истиче да је ово само почетак једне лепе сарадње између општине Варварин и Амбасаде Републике Пољске, изразивши задовољство на прилици да посети и општину Варварин и варварински Дом здравља.

На донацији се захвалила др Јасмина Ракић, директорка Дома здравља “Др Властимир Годић” и изразила посебно задовољство чињеницом да се Варварин, у конкуренцији 170 пројеката из целе земље, нашао међу седам општина, у којима је одобрено девет пројеката.

“Ми смо имали апарат на коме су радила четири доктора, сада ће рад бити растерећенији, тако да ће и ултразвучна дијагностика бити доступна становницима општине Варварин, а на тај начин ће се и побољшати и сама здравствена заштита. Наша два народна су блиска, наше српско – пољско пријатељство траје и мислим да ће на овај начин да се продубљује и да буде још јаче”, рекла нам је директорка др Јасмина Ракић.

Председница Привременог органа општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић упутила је захвалност Републици Пољској у име локалне самоуправе и грађана темнићког краја на овој вредној донацији. Она је захвалила и амбасадору Рафаелу Перлу на издвојеном времену како би посетио Варварин и како би се уверио да је одлука да варварински Дом здравља добије ову донацију била права одлука.

“У заиста великој конкуренцији на овогодишњем конкурсу “Пољска развојна помоћ”, сигурна сам да је амбасадор Рафаел Перл приликом посете Варварину потврдио да је одлука да наш Дом здравља добије овај модеран ултразвучни апарат права одлука и да је нашој општини био преко потребан један овакав апарат”, истакла је председница Привременог органа др Виолета Лутовац Ђурђевић.

На крају посете амбасадора Републике Пољске у Србији, господина Рафаела Перла, председница Привременог органа општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић је његовој екселенцији уручила Захвалницу општине Варварин, признање које општина додељује поводом 23. септембра, Дана општине Варварин.

3 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x