Анђелки Атанасковић октобарска награда, Новак Ђоковић и Ирена Вујовић почасни грађани

Обележавање дана општине Трстеник почело је крај споменика палом борцу преко пута моста на Западној Морави, минутом ћутања и полагањем венаца и краћим говорима о тим судбоносним временима борбе за слободу председника Скупштине општине Герасима Атанасковића и председника ОО Савеза бораца Миодрага Недељковића.

Обележавање дана трстеничке општине настављено је у Дому културе свечаном академијом. Присутне госте и грађане на почетку је поздравио и пожелео добродошлицу председник СО Трстеник Герасим Атанасковић који је током свог излагања истакао да је овај датум историјски за ову општину, а затим је говорио о реализацији планираних активности које су веома успешно спроведене.

Присутнима се у Дому културе затим обратила и председница општине Трстеник Милена Турк истакавши значајну сарадњу са Владом Републике Србије и ресорним Министарствима захваљујући чијом помоћи су реализовани многи пројекти на општинском подручју.

У наставку седнице додељена су признања, а највеће општинско признање – октобарску награду председница општине Трстеник Милена Турк уручила је министарки привреде Анђелки Атанасковић. Она је уручила и признање почасног грађанина министарки за заштиту животне средине Ирени Вујовић и нашем прослављеном тениском асу, светском прваку Новаку Ђоковићу.

Председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић и заменик председнице општине Дејан Раковац уручили су захвалнице појединцима, установама и организацијама. Стрелац и државни репрезентативац Миленко Себић, освајач бронзане медаље у Токију, заслужни грађанин, док су Аматерско позориште Народног универзитета, Народна библиотека “Јефимија” и Дом здравља “Др Сава Станојевић” добиле признање за заслужне организације.

Захвалнице су уручене др Павлу Топаловићу, предузећу “Мебит”, Милану Лазетићу, волонтерима Канцеларије за младе и Љубиши Радојевићу. Екипа дечака у штафети 4 x 100 метара, куглашица Кристина Трошић и Драгана Јовановић.

У програму су учествовали професори Музичке школе “Корнелије Станковић”, рецитатори и Хор Гимназије “Вук Караџић”, а на крају је приказан документарни филм у продукцији РТВ Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x