Скупштина општине Варварин донела одлуку о додели награда и признања

Данас је у Варварину одржана 32. седница Скупштине општине, заказана по хитном поступку, на којој су одборници усвојили предлог Одлуке о додели признања и награда општине Варварин која ће бити уручена у понедељак 23. септембра на свечаној седници поводом Дана општине.

На почетку седнице, после усвајања Записника са претходне седнице, одборници су потврдили мандат новом одборнику Анки Милановић из Залоговца која је у скупштинској клупи заменила колегиницу Марину Савић из Горњег Катуна која је на 31. седници поднела оставку на функцију одборника зато што дужи временски период неће бити у земљи.

Анка Милановић, медицинска сестра у пензији, за одборника је изабрана са изборне листе “Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) – Драгољуб Станојевић”, а након потврђивања мандата положила је заклетву.

У наставку седнице усвојен је предлог Одлуке о додели признања и награда општине Варварин тако да ће 23. септембра Плакете општине Варварин бити уручене Архимандриту мр Алексеју (Богићевићу), игуману манастира Светог Луке у Бошњану, за изузетан допринос обнови и изградњи манастира Светог Луке у Бошњану, духовну, културну и друштвену делатност.

Плакета општине Варварин биће уручена и Габријели Сенфт, фоторепортерки из Берлина, за велики допринос у борби за ширење истине о злочинима током НАТО агресије 1999. године, ширењу истине о жртвама на варваринском мосту, издавачку и хуманитарну делатност, као и Јасминки Соколовић из Горњег Катуна за дугогодишњи рад на организацији Етно – фестивала у Варварину, промоцији општине кроз различите манифестације које чувају традицију темнићког краја и промоцију туризма.

Одлуком одборника Скупштине општине Варварин Захвалнице ће ове године бити уручене Славољубу Ћирићу и Бачине и Јасмини Витаз из Орашја за добровољно давање крви, као и Анђелки Јовичић и Зорици Мијаиловић из Варварина за допринос у раду, професионализам, марљивост и пожртвованост у раду.

Захвалнице општине Варварин добиће и Удружење жена “Јухорске виле” из Обрежа за допринос у организовању манифестације “Џемијада”, културно – уметничку и хуманитарну активност, као и Радивоје Томић из Тољевца за успешно организовање манифестације “Купусијада” у Тољевцу, очување традиције и народног стваралаштва.

Поводом 23. септембра, Дана општине Варварин, новчане награде у износу од по 10.000,00 динара биће уручене ученицима генерације Средње школе Варварин и основних школа са територије варваринске општине, носиоцима дипломе “Вук Караџић” у износу од по 7.500,00 динара, освајачима награда на републичким такмичењима у школској 2019/19 години и то за прво место 30.000,00 динара, за друго место 20.000,00 динара и за треће место 15.000,00 динара, а биће награђени и њихови професори.

Општина Варварин ће се и ове године одужити противградним стрелцима, заслужним за допринос у развоју пољопривреде на територији општине Варварин у предходној години па ће тако 18 противградних стрелаца добити новчану награду у износу од по 42.000,00, одлучено је на 32. седници Скупштине општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x