Анђелка Атанасковић: Крушевац има потенцијала за још већи раст и развој

Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић састала се приликом посете Крушевцу са руководством тог града, а затим обишла породичну фирму “Flory”, која се бави производњом хомогенизованих хранљивих препарата и дијететске хране.

Атанасковић је навела да је у Крушевцу реализовано 11 инфраструктурних пројеката, а у претходној години завршена је реализација пројекта “Изградња саобраћајница са инфраструктуром у оквиру зоне Стари аеродором”, где је изграђено седам саобраћајница, од који су неке опремљене и тротоарима, паркинзима, зеленим појасом и бициклистичким стазама.

Она је истакла и да је Министарство привреде дало подстицаје за више фабрикa у Крушевцу, оцењујући да тај град има потенцијала за још већи раст и развој.

Када је реч о програмима који су намењени малим и средњим предузећима и предузетништву, министарка је нагласила да укупно одобрена бесповратна средства за Крушевац од 2015. до 2020. године износе нешто више од 206 милиона динара, док је вредност остварених укупних инвестиција у истом периоду кроз програме за опрему, стартап и развојне пројекте нешто више од једне милијарде динара.

“Од ове године Министарство привреде спроводи и програм намењен женама и младима, који покрећу свој бизнис, како бисмо им помогли у пословању. Управо фирму коју смо посетили, а која се бави производњом здраве хране, води жена. У питању је породична фирма, чије је власништво пренето на другу генерацију”, указала је Атанасковић.

Министарка је похвалила власницу фирме Јелену Милошевић, која се након студирања у Милану вратила у свој родни град да настави са породичним бизнисом.

Атанасковић је објаснила да “Flory” производњу заснива на најсавременијим, светски признатим технологијама, напоменувши да поклања велику пажњу научном истраживању, стручном оспособљавању, едукацији запослених и примени међународних стандарда квалитета.

Министарка је овом приликом позвала предузетнике да конкуришу за неки од програма Министарства.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић исказала је захвалност Атанасковић на посети, наводећи да је сарадња Министарства и тог града одлична и да верује да ће тако бити и у будућности.

Власница фирме Јелена Милошевић је истакла да je посета министарке привреде „ветар у леђа“ и подстрек да још више и боље радe и напредују.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x