Асфалтирање градских улица, деоница путева и сокака у општини Трстеник

На подручју општине Трстеник, упркос спарном летњем времену, грађевинска сезона напредује према плану. У насељеном месту Пољна асфалтирана је деоница пута у дужини од 260 метара, а вредност ове инвестиције је 1,5 милиона динара.

Према речима председнице општине Трстеник Милене Турк, која овом приликом обавезно са сарадницима и председницима Месних заједница обилази радове, из општинског буџета издвојено је 30 милиона динара за асфалтирање сокака.

У улици Дамјана Максића изведени су реконструкциони радови на замени дотрајале водоводне мреже, врши се пресвлачење горњег дела асфалта и дела тротоара, а асфалтиране су и две деонице путева у сокацима у насељеном месту Милутовац укупне дужине 280 метара. Вредност ове инвестиције је 1.750.000,00 динара, а средства је обезбедила општина Трстеник из свог буџета кроз програм асфалтирања некатегорисаних путева.

У насељеном месту Страгари су исто тако асфалтиране две деонице пута у сокацима у дужини од 170 метара, а вредност ове инвестиције је 720 хиљада динара. Два сокака у насељеном месту Велика Дренова су исто тако асфалтирана и то у дужини од 350 метара, вредност ових радова је 1.400.000, динара, а завршени су и радови на чишћењу првог инфилтрационог језера на изворишу “Звездан” па ће тако у наредном периоду бити повећан капацитет и притисак воде у мрежи, што је био велики проблем у претходном периоду.

Радови су финансирани из општинског буџета, а председница општине Трстеник додаје да су у току и радови на чишћењу другог језера који би требало бити завршени до краја ове недеље. У насељеном месту Грабовац асфалтиране су две деонице пута у дужини од 260 метара, у Прњавору 150 метара, а из буџета за ове намене издвојено је 1.700.000,00 динара.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x