Базени у Трстенику препуни купача, ускоро стартује и Школа пливања

Ових летњих спарних дана велики број грађана, међу којима и најмлађи, расхлађује се и купа на базенима трстеничког Спортског центра. Услова за боравак на базенима има, ту су тобогани за децу, музика са разгласа, сунцобрани, ту је и кафић где корисници базена осим пића и сладоледа могу купити и нешто за јело.

На купаче будно мотре спасиоци и све је за сада у најбољем реду, рекао нам је Никола Стојић, заменик директора трстеничког Спортског центра, који је и тренер у Школи пливања. Вода на базенима је чиста, њена исправност се стално контролише у крушевачком Заводу за јавно здравље и до сада није било примедби ни проблема и тако ће бити и наредних дана у овој купалишној сезони.

“Школа пливања је постала стална пракса на базену у обуци непливача, углавном деце, али и оних који су раније код нас научили да пливају. Током целог лета предвиђен је фонд од 20 часова обуке, до сада је уписано 75 заинтересованих за ову обуку чија је цена 2.000,00 динара по полазнику школе пливања. После завршене обуке, као што је и до сада било, следи полагање испита пливања, а затим и додела диплома. Након обуке деца остају са родитељима, што је и моја препорука, да би били слободнији и сигурнији када пливају у базену”, рекао нам је Никола Стојић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x