Богат и садржајан програм манифестације “Трстеник на Морави”

После успешно организованог и добро посећеног “МоРаве феста” у Трстенику нова традиционална културно – забавна манифестација “Трстеник на Морави” биће одржана од 9. до 15. августа ове године.

Организатор и овога пута је Туристичка организација Трстеник, покровитељ општина Трстеник, а суорганизатори су Спортски центар “Трстеник”, Народни универзитет Трстеник, ООСР “Петар Спасојевић”, Друштво спортова на води “Западна Морава”, ПСД “Љуктен”, Клуб ликовних стваралаца Трстеник, Канцеларија за младе Трстеник, Удружење “Центар у боји”, Спортски савез општине Трстеник, Карате клуб “Прва петолетка”, Тениски клуб “Статус” и Удружење “Аутограм” Трстеник, уз спонзора фабрику минералне воде “Мивела”.

“Надамо се да ће и овога пута на манифестацији бити лепо и забавно, са великим бројем учесника и посетилаца. Програм почиње на шеталишту “Бедем” изложбом документарне фотографије “Трстеник на Морави 2005 – 2019”, на тениским теренима ће се одржати тениски турнир, на платоу испред општине Трстеник на програму су сликарска колонија за децу “Чамац, барка и лежаљка”, дечија изложба “Мода и дизајн” и дечија представа “Звездана бајка”. На градској плажи ће се одвијати ликовна колонија, а на градском базену ће бити спортска надметања. Атракција за све заинтересоване људе биће промотивне вожње чамцима низ Мораву, а свечано отварање ове манифестације биће у четвртак 12. августа на градској плажи када ће бити додељена и награда “Најморавац”. Оно што следи су ватрени шоу, концерт бенда “Кризни штаб” и онда ватромет. Следећег дана на платоу испред општине Трстеник на програму је презентација Карате клуба “Прва петолетка”, затим дечије забавне игре и анимације”, истакао је Владимир Јевтић, директор трстеничке Туристичке организације.

Програм ће бити настављен на градској плажи, уз музички програм разних извођача, а затим ће се
одвијати најинтеренсантнији део програма и то је “Трка чамаца с мотком”. Након трке следи пливачки маратон, посетиоце на обали ће забављати и оркестар “Моравци”, али и остали локални извођачи. На платоу
испред општине Трстеник биће занимљива трка беба и после тога караока такмичење, додаје Јевтић.

“У недељу 15. августа на градској плажи одвијаће се такмичење пионира у пецању, спуст карневал пловилима до Јерининог града и занимљиво такмичење у обарању руке. Свечано затварање манифестације “Трстеник на Морави” биће истога дана на Омладинском тргу, биће додељене захвалнице и дипломе уз, концерт Културно – уметничких друштава”, наводи директор Туристичке организације Трстеник Владимир Јевтић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x