Овогодишњи “Врњачки карневал” програмиран за све генерације

После церемоније предаје карневалских кључева на платоу код популарног “Врабца” почео је традиционални Међународни “Врњачки карневал” наступом градског квартета “Хабанера”, затим је уследио ватрени перформанс “Омаје”, а након тога и наступ “Cubalcanice”.

Програм је био садржајан и практично усмерен свим генерацијама, а посетиоци су уживали у концертима оркестра хармоника “Алекса Шантић”, затим у концертима бендова “Locomotion” и Тропико бенда. Изабрано је и заштитно лице Врњачке Бање, док су велику пажњу посетилаца карневала изазвали наступи Славка Бањца, Ревијског оркестра “Империја”са Душаном Свиларом, Исидором Митић и Данијелом Кајмакоским.

Програм “Врњачка музичка ноћ” окупио је велики број звезда из Србије и иностранства, одржани су концерти за памћење Тонија Цетинског и Северине Вучковић, а круну свих дешавања на овој културно – забавној међународној манифестацији сачињавала је Велика међународна карневалска поворка која је имала 25 група из Словеније, Црне Горе, Малезије, Хрватске, Северне Македоније и Србије.

Пратећи програм је исто тако био садржајан и посећен, били су ту Сајам цвећа и старих заната, карневалски радио, позоришне представе за децу, изложба Тијане Сићевић, Дечији хуманитарни кутак и друге карневалске активности.

Карневалска завеса спуштена је у недељу, 18. овог месеца, уз музику Маје Маринковић “Bullet Vrnjačka Banja”, уз Врњачку вртешку и Дејана Најдановића Најду, а и ове године Велики дечији маскенбал окупио је велики број малишана који су показали своју креативност.

“Мислим да смо, после прошлогодишње паузе због пандемије корона вируса, успели да се организујемо и добро припремимо за ову традиционалну карневалску манифестацију. Имали смо доста времена и припремили смо садржајан програм за све узрасте. Надамо се да су сви током седам карневалских дана уживали и били задовољни програмом, а гости ће свакако из Врњачке Бање, када крену својим кућама, понети лепе успомене. Ми смо се трудили да на најбољи начин угостимо Тропико бенд и остале учеснике и надамо се да ћемо и наредне године бити на овом месту и сви заједно уживати у карневалском програму”, нагласила је у име Туристичке организације Врњачка Бања ПР Мина Станојевић и упутила захвалност свим учесницима и посетиоцима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x