Улагање у туризам као подстицај приватном предузетништву

Уочи отварања фестивала “Lovefest” Врњачку Бању је посетила министарка туризма и телекомуникација Татјана Матић, па је у хотелу “Парк” одржан радни састанак са председником општине Врњачка Бања Бобаном Ђуровићем, председником Кластера туристичке привреде Врњачка Бања Ђорђем Макуљевићем и чланом организације “Lovefest” Марком Вукомановићем.

Тема састанка била је улагање у туризам као подстицај приватном предузетништву и представљање нових пројеката у овој области.

“Врњачка Бања је у великој мери “топ” дестинација у којој је до сада Министарство туризма и телекомуникација уложило преко 200 милиона динара. Мени је велико задовољство што сам у Врњачкој Бањи која, према расположивим подацима, од почетка ове године до јуна има преко три милиона ноћења, а од овог износа само у Врњачкој Бањи остварено је преко 280 хиљада ноћења”, истакла је министарка Татјана Матић и додала да подаци показују да је у поменутом периоду забележено повећање броја домаћих гостију за скоро 40 одсто.

“Ресорно Министарство је од 2015. године издвојило преко 200 милиона динара за различите врсте пројеката, 170 милиона за инфраструктурне пројекте и то се овде види. Приликом моје посете овде сам се уверила да све функционише према плану па и одржавање музичке манифестације “Lovefest” који је регионалног карактера. Организатори су испоштовали све мере заштите, обишла сам и пунктове за брзо тестирање и честитам организатору на организацији”, рекла је министарка Матић и апострофирала да је Врњачка Бања регионални туристички бренд који се позиционира у европским оквирима, приметивши и интересантан податак да у последње време све више гостију из Русије долази у Врњачку Бању.

На посети министарки Татјани Матић захвалио се председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић истакавши важност манифестација које се одржавају у Врњачкој Бањи, а које обогаћују културно – забавни и спортски живот у овој средини која постаје све привлачнија за госте из иностранства, али и за домаће госте који долазе током године. Општина Врњачка Бања ће и даље радити на томе како би се употпунио квалитет боравка гостију у краљици континенталног туризма.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x