Брачни пар поклонио плац у Слатини граду Крушевцу

Брачни пар из Крушевца, Даница и Томислав Михајловић, одлучили су да поклоне плац граду Крушевцу који је у личном власништву. Тим поводом, њих је у згради Градске управе примио градоначелник Крушевца Драги Несторовић који се захвалио на донацији и истакао овај гест као хумани и несебични и пример који се може следити.

Пензионери из Крушевца, Даница и Томислав, још давне 1979. године купили су плац у селу Слатина површине око 34 ара, са намером да изграде викендицу. Планови су почели да се остварују, земљиште је ограђено, засађен воћњак, набављена пчеларска зеједница… Када су створени сви услови и сеоски плац добио жељену форму и садржаје, породична трагедија променила је живот Данице и Томислава.

Брига о троје унучади, након погибије ћерке, као и њихово школовање, постали су приоритет Михајловићима. Данас, након 15 година од несреће, Михајловићи су испунили свој задатак. Два унука завршила су факултете са намером да наставе породични бизнис, производњу и продају природних препарата на бази меда, а најмлађи је успешан студент електронике.

Након испуњења најважнијег животног задатка, Даница и Томислав своје доброчинство су потврдили још једним чином. Одлуком да породични плац поклоне граду Крушевцу како би се тиме решио егзистенцијални проблем неке социјално угрожене породице и створили услови некој другој деци да имају сопствени кров над главом.

На плацу је спроведена струја, вода, власници имају и дозволу за изградњу, а свакако ће и град Крушевац помоћи да  се створе сви неопходни услови за живот будућих станара. Даница и Томислав Михајловић добили су на поклон од крушевачког градоначелника Несторовића, Споменик косовским јунацима.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x