Братислав Гашић: Циљ нам је да сваке године изградимо по једну кућу за сваког борца који то заслужује

“Циљ нам је да сваке године направимо по једну кућу за сваког борца који то заслужује”, рекао је, између осталог, Крушевљанин Братислав Гашић приликом обиласка припремних радова за нову кућу која ће бити изграђена до половине децембра, како је овом приликом речено.

На иницијативу више борачких удружења из Крушевца дошло се до конструктивног решења да се ова кућа направи. Братислав Гашић, као велики донатор, овом приликом је рекао да је ово 19. кућа која се гради, не само у Крушевцу већ и у Србији и у наредном периоду ће се овакав вид помоћи, онима којима је потребна, наставити.

“Овакве донације имају велике значај за наше борце”, нагласио је Верољуб Смиљковић из Хуманитарне организације “Градитељи мира”.

“На иницијативу више борачких удружења, на једном састанку предложили смо нашем Крушевљаннину Братиславу Гашићу да имамо тај проблем са појединим борцима који живе у неадекватним условима и, на нашу срећу да имамо нашег Крушевљанина који жели да увек помогне, ево данас смо сведоци ових темеља и кроз неких месец дана борац ће се уселити са својом породицом у своју кућу и решиће све проблеме које је имао до данас”, каже Смиљковић.

Кућа у којој је живео борац из Дедине са седмочланом породицом је почела да се урушава.

“У старој кући живим од 2007. године. Ту смо кућу од својих могућности купили”, каже борац Горан Милић и додаје да је кућа направљена од блата и летава, нема ништа од тврдог материјала у њој, оронула је, пада, ствара се влага.

“Хвала свим људима који су помогли, удружењу бораца и захваљујем се нашем Крушевљанину Братиславу Гашићу што је учинио много велики гест мени и мојој породици. Ми смо седмочлана породица, имам четири сина, супруга, мајка и ја живимо у кући”, каже Милић.

Првобитни план је био да кућа има 50 квадрата, међутим, имаће још 50, нагласио је приликом обиласка Братислав Гашић

“То су сад обећали, да за моје најмлађе синове подигну још две собе горе, да буде њима још лепши кутак горе”, објашњава борац Горан Милић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x