Бројне активности ученика ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина у 2016. години

За Основну школу “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина година на измаку је била пре свега година успеха на разним такмичењима. Ученици ове школе учествовали су на бројним такмичењима, а ове године освојили су и једно прво место на државном првенству Друштва математичара Србије “Кенгур без граница”.

“У 2016. години смо имали једно прво место на државном првенству “Кенгур без граница”, треће место на републичком такмичењу у “Књижевној олимпијади”, док је шест ученика учествовало на републичком такмичењу из техничког и информатичког образовања. Један ученик наше школе је био први на окружном такмичењу из хемије где је остварио пласман за републичко такмичење, док су на “Спортској олимпијади” у Врању учествовале девојчице наше школе у стрељаштву и стоном тенису екипно и појединачно”, каже Зоран Петронијевић, директор ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина, посебно нагласивши да су активна сва деца, почевши од Јесењег кроса, Дана толеранције, Сајма здраве хране, Новогодишњих игара, па све до одласка на Сајам технике и науке у Београду.

Ученици ОШ “Херој Мирко Томић” на Сајму науке и технологије у Београду

Основна школа “Херој Мирко Томић” прикључила се у току 2015. године и акцији “Чеп за хендикеп”, па поводом тога директор ове образовне установе истиче да је само у новембру месецу текуће године послато 100 килограма сакупљених чепова захваливши се овом приликом свима који учествују у овој акцији, а посебно породицама Петровић из Белушића и Радосављевић из Течића.

Говорећи о инфраструктурним радовима, Петронијевић истиче да је у матичној школи у Доњем Крчину урађен полигон спретности за такмичење “Шта знаш о саобраћају”, урађена је изолација и ПВЦ столарија у подручном одељењу у Залоговцу, а опремљен је и кабинет биологије новим намештајем и скелетом.

“Када су у питању планови за наредну годину, у плану је замена крова у матичној школи у Доњем Крчину, као и постављање нових олука и фасаде, а вероватно ће бити замењена електро-инсталација” најављује Петронијевић.

“Овим путем користим прилику да свим ученицима, њиховим родитељима, колегама, као и онима који верују у боље сутра, пожелим много здравља и среће у 2017. години” поручује Петронијевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x