Буран дан у Напретку после пораза од лучанске Младости, неопозива оставка председника Милоша Ненезића

Напредак је синоћ на свом терену несрећно изгубио од лучанске Младости (0:1) у 90. минуту. Део навијача је скандирао “Управа напоље”, па је данас био буран дан на стадиону “Младост”, а одржана је и ванредна конференција за штампу. Председник Напретка Милош Ненезић је одлучио да поднесе неопозиву оставку.

Да се подсетимо времена када је овај истакнути привредник дошао на чело Чарапана. Када је Милош Ненезић дошао на чело Напретка Клуб је био на ивици амбиса. Колико је, са сарадницима, учинио у претходне три године, не види само онај ко не жели да види, или не жели Напретку добро.

“После тешке вечери и, вероватно за многе, још теже ноћи, а сигурно да ником ко воли Напредак није лако пао јучерашњи пораз, а могу рећи да је мени синоћно скандирање једног дела публике пало, можда, најтеже у мојој професионалној каријери, данас дајем неопозиву и моменталну оставку”, истакао је у уводу ванредне конференције за медије Милош Ненезић и скидајући Напреткову значку са ревера, вративши кључеве од клупских просторија, наставио:

“Да подсетим да сам на ово место постављен пре три године када је Клуб после 11 кола имао седам бодова. Када је у Лиги било 20 клубова, а шест је испадало и када смо успели, до краја године да останемо у Лиги. Поред сређивања односа у Клубу, Радној заједници, разних судских спорова, где смо имали један кошмар, где смо имали паузу од шест месеци после оставке претходног председника, уз обавезе које су пристизале, плате биле неисплаћене, уз нерегулисане дугове ка добављачима. Све смо то испеглали, или откачили и све довели на извесно, малтене на нулу. Организовали смо Школу, мислим на све млађе категорије, средили смо Клуб и што се тиче тренерског и кадровског потенцијала, очистили од оних који нису били добронамерни. Финансијски, где је та Управа, којој сте рекли напоље, стабилизовала Клуб и сада имамо стабилне финансије до краја године. Надам се да неће спонзори, које је та Управа довела, сада да откажу уговоре”, рекао је Ненезић и образлажући оставку на место председника додао:

“Никад нисам напуштао када је ситуација лоша. Не сматрам ни сада да је лоша. Четири кола су тек одиграна, освојен је само бод, а лоше је што нисмо постигли гол. Имали смо, међутим и гору ситуацију у прошлој сезони, али смо нашли пут да све превазиђемо. Оно што сматрам да је грешка Управе, првенствено моја, су две ствари. Једна, што нисам могао да нађем још више пара, јер очигледно да је за Супер лигу потребно пуно, пуно више него што ми можемо, а обезбедили смо 200 хиљада евра месечно. Из тога произилази друга грешка. Нисмо могли да доведемо играче, зато што траже, за мене непримерене своте новца. Ми смо се определили за неки лимит, више нисмо могли, а неки клубови нуде дупло, или три пута више од нашег горњег лимита и испало је да смо овај прелазни рок одрадили врло лоше, али прелазни рок траје до 15. септембра и још увек може да се реагује”, оценио је Милош Ненезић.

Захваљујући Управном одбору, Скупштини, Радној заједници, Стручном штабу, за који је апострофирао да одлично ради свој посао, играчима, осим појединцима и правим навијачима Милош Ненезић је у даху наставио.

“После сређивања свега, инфраструктуре, локала које смо одрадили и започели, планова које имамо, уређења паркинга, доградње анекса, сређивања финансијског стања, правног, статусног, односа са клубовима, ФСС, да након свега тога неко каже – Управа напоље!? Због чега, због примљеног гола у 90. минуту и можда најбоље партије коју је Напредак одиграо у последњих икс месеци. Ако је за то Управа крива, иде Управа напоље, па да видимо како ће даље да се одвија ситуација. Иначе, захваљујем се и Граду, који се максимално укључио и најзад смо почели да функционишемо као тим и зато ми је јако жао што сам се одлучио за овај потез”, поручио је Ненезић.

Закључујући излагање на ванредној конференцији за медије досадашњи председник Милош Ненезић је нагласио:

“Не желим свој углед, који имам на нивоу Србије да урушавам таквим, за мене, тотално непримереним скандирањем. На свим функцијама на којима сам био углавном, а некад изричито су људи захтевали да дођем и нису ми дозвољавали да одем. Увек сам свој посао радио максимално озбиљно, максимално одговорно, тако га радим и сад. Унео сам максимално што сам могао, а изгубио сам огромно приватно време, трпела је моја породица и добар део послова. Ми смо Управа која није ишла у кладионице, није договарала резултате, није се бавила егзибицијама са играчима. Једини отпор који сам у досадашњем делу каријере имао, је био један штрајк у Трајалу, али штрајк подршке, када је изашло 1000 радника испред Управне зграде тражећи да не одлазим и зато не желим ово да трпим. Радили смо посао часно и поштено и не дозвољавам да нико баца љагу на нас”, закључио је Милош Ненезић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x