Центар за синдикалну едукацију представио пројекат “Расинска омладинска мрежа”

Центар за синдикалну едукацију представио је у Варварину пројекат “Расинска омладинска мрежа” који за циљ има стварање омладинске мреже Расинског округа. Центар за синдикалну едукацију основан је 2020. године, а до сада је остварио стратешка партнерства са више гранских синдиката у Републици Србији, са појединим синдикалним организацијама и више организација цивилног друштва из земље и региона.

“Тема састанка и промоције пројекта у Варварину била је прављење омладинске мреже Расинског округа, а са циљем додатне едукације наших омладинаца, средњошколаца, па и основаца у областима информатичке писмености, али и још неких додатних и стручних предмета”, објашњава Александар Станковић из Центра за синдикалну едукацију.

Он наглашава да је главни циљ пројекта повезивање младих људи из свих пет општина Расинског округа и града Крушевца и додаје да је промоција пројекта у Варварину реализована у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Варварин.

“Циљ нам је да кроз “Расинску омладинску мрежу” повежемо омладинце из свих општина Расинског округа, из Александровца, Бруса, Варварина, Ћићевца, Трстеника и, наравно, града Крушевца, а како би заједно учествовали у реализацији разних пројеката за које Центар за синдикалну едукацију аплицира како код домаћих тако и код европских фондова”, наводи Станковић.

Пројекат “Расинска омладинска мрежа”, који је овом приликом представљен, реализује се уз финансијску подршку Европске омладинске фондације Савета Европе, а има за циљ укључивање једног броја младих људи из Расинског округа који ће заједно радити, дружити се и едуковати о људским правима, међународној сарадњи и моделима омладинске партиципације у процесима од значаја за њих саме, од локалног до националног нивоа.

Следеће активности подразумевају обуку за 20 младих, локалну кампању и сарадњу између невладиног, јавног и бизнис сектора.

3.7 3 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x