Ћићевац: Санирање хаварије на бетонском делу цевовода

Радови на испирању регионалног цевовода, којим ће пијаћа вода са језера Ћелије бити дистрибуирана грађанима општине Ћићевац, још увек су у прекиду због хаварије на бетонском делу цевовода. Иначе, хаварије се најчешће дешавају зато што се испирање врши под много већим притиском од нормалног, радног притиска, под којим ће цевовод радити приликом будућег редовног дистрибуирања воде. Тако је и дошло до пуцања бетонске цеви, која је постављена у почетним фазама изградње система пре више од 20 година.

Председник општине Ћићевац Златан Кркић је у понедељак, 31. октобра, посетио место хаварије у Бошњану, где, према његовим речима, није затекао раднике ЈКП “Водовод Крушевац” с разлогом и оправдано, зато што је санирање хаварије тренутно пренето у Гаџин Хан. “Цев која се мења мора да се доправи и уподоби бетонској конструкцији која се налази у кратеру, тако да су потребни нови радови који ће трајати до четвртка” каже Кркић и додаје да у четвртак, 03. новембра, цев која је потпуно уподобљена бетонским цевима се враћа камионом крушевачког Водовода, тако да ће у петак бити извршено монтирање те цеви на лицу места, изразивши наду да ће наставак испирања цевовода почети у понедељак.

Он наглашава да се испирање цевовода дешава у општини Ћићевац, на територији Града Сталаћа, код висећег моста, потребно је још пар дана да се испере, тако да је цео цевовод до Град Сталаћа потпуно чист и ако не буде било више хаварија наставиће се даље испирање према базенима, што ће бити реализовано у краћем временском року.

Кркић најављује да ће и идућег понедељка обићи цевовод и да ће сваког понедељка грађани општине Ћићевац имати информације о радовима директно са терена. Он поручује да дугује грађанима потпуну информацију да ли се посвећено ради, тако да ће сви пратити и инсистирати да тај проблем буде најбрже саниран и решен.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Comment
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
миле
миле
4 године раније

Тај Кркић, председник, ортодоксни преварант, коме се не сме поклонити веровање, посебно за воду која је обећана у његовом првом мандату, па у наредним, па је нема и неће је бити све док та прседникује.

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x