Општина Трстеник успешно реализује планиране пројекте

За реконструкцију неколицине саобраћајница у трстеничкој општини локална самоуправа је из буџета издвојила 100 милиона динара. Реконструкцију успешно реализује ЈП “Путеви Србије”, а према речима председника општине Трстеник Александра Ћирића у овој години биће завршено неколико километара путних праваца.

“Један од најважнијих послова је замена висећег моста на Западној Морави преко кога пролази магистрални водовод. Када мост буде у функцији, 8.000 становника са десне стране Западне Мораве добиће воду са изворишта “Звездан”. Упоредо с тим радимо и пројекат повезивања регионалног водовода са језером “Ћелије”како би смо на тај водовод прикључили 13 насељених места на левој страни Западне Мораве”, наглашава Ћирић.

Он оцењује да ће тако капацитет протока воде бити 25л воде у секунд и додаје да су, поред путне и водоводне инфраструктуре, у граду обновљене три школе где је уложено око 70 милиона динара, док су одобрена средства за обнову још две школе за шта ће бити уложено око 100 милиона динара.

“У Дечијем вртићу “Бисери” предвиђена је замена кровне конструкције због прокишњавања, у насељеном месту Стопања биће изграђен нов вртић, а у Великој Дренови ће се реконструисати постојећи вртић. Предвиђено је да до краја године буде реализовано још неколико пројеката”, најављује председник трстеничке општине Александар Ћирић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x