Далибор Савић нови председник општине Брус, Марјана Ђокић заменица председника

Избором руководства Скупштине и Општине Брус конституисана је локална власт и у овој општини Расинског округа. Након извештаја Општинске изборне комисије (ОИК) и верификацијe мандата 29 одборника изабраним на локалним изборима 17. децембра 2023. године, Брус је добио ново руководство локалног парламента.

Гласовима владајуће већине за председника Скупштине општине Брус изабран је Иван Ђокић, дипломирани географ, одборник Српске напредне странке (СНС), функцију његовог заменика обављаће Александар Митровић (СНС), професор српског језика и књижевности, док је за секретара именован дипл. правник Андрија Несторовић.

Захваливши се одборницима на избору, али и грађанима општине Брус који су на децембарским изборима дали огромну подршку изборној листи “Александар Вучић – Брус не сме да стане”, новоизабрани председник бруског парламента Иван Ђокић поручио је да ће свој посао обављати на предан и одговоран начин, у корист свих грађана.

Након конститутивне седнице, заказана је и прва редовна седница Скупштине општине Брус у новом сазиву, а на којој је заокружено конституисање органа локалне власти избором председника општине, заменика председника и новог Општинског већа. Већином гласова одборника нови председник општине је Далибор Савић (СНС), дипломирани агроекономиста, а за његову заменицу изабрана је Марјана Ђокић, дипломирани инжењер пољопривреде (СПС).

За чланове Општинског већа именовани су Марија Тодоровић, Иван Бабић, Бојан Добродолац, Александар Миљаковић и Дејан Ђурић.

Новоизабрани председник општине Брус у протеклом периоду обављао је функцију помоћника председнице општине, као и члана Привременог органа. У првом обраћању одборницима и грађанима општине Брус, Савић се захвалио на великој подршци изборној листи “Александар Вучић – Брус не сме да стане” и поручио да ће ново руководство, захваљујући тој подршци, наставити са реализацијом започетих пројеката и инвестиција.

“Трудићу се да свој посао обављам одговорно и на најбољи могући начин. Овај мандат видим као мандат рада, труда и борбе. Суочаваћемо се са бројним изазовима, али ја чврсто верујем у светлију будућност”, поручио је председник општине Далибор Савић.

Одборницима се обратила и доскорашна председница општине Брус др Валентина Милосављевић подсетивши на најзначајније пројекте и достигнућа локалне власти, под њеним руководђењем од 2020. године и поручила да ће ново руководство наставити са радом на унапређењу бруске општине, а на добробит свих грађана.

“Крајем августа 2020. године, са обновљеним оптимизмом, кренули смо у реформу сваког сегмента наше друштвене заједнице и све што смо до сад урадили не би било могуће без пламтеће водиље коју следимо, без програма, политике и подршке нашег председника Александра Вучића”, нагласила је др Валентина Милосављевић.

Она је оценила на неко у свом послу изабере политику рада, а неко политику мржње коју свакодневно сеје и апострофирала да је у свом раду у протекле три и по године изабрала политику рада, не штедећи ни себе, а ни свој тим, чиме је трасирана стаза коју данас само треба утабати, чиме се неће ни осетити промена општинског руководства.

“Свет се брзо мења, а промена је тешка. Није ни чудо што су наши људи држе старог и провереног, што се наш народ једноставно веже за човека и осећа на неки начин изневереним, ако се особа за коју се везао, из оправданих разлога, помери са функције. Живот у служби ми није био жртва, већ част и привилегија, свака минута била ми је част да служим свом народу, да решавамо проблеме од инфраструктурних до животних”, поручила је доскорашна председница општине др Валентина Милосављевић.

Владајућу већину у општини Брус чини 18 одборника изабраних са изборне листе “Александар Вучић – Брус не сме да стане” и два одборника листе “Ивица Дачић – Премијер Србије”, док је у опозицији седморо одборника Групе грађана “Др Дута – Брус Брусјанима”, један испред листе “Србија против насиља – Брус – Мариника Тепић” и један испред коалиције “Српски државотворни блок за Брус”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x