Одржана прва седница Општинског већа општине Трстеник

У Сали за састанке Општине Трстеник одржана је прва по реду седница новог сазива Општинског већа општине Трстеник. Седницом је председавала председница општине Милена Турк, а прва тачка било је конституисање Општинског већа, са предлогом појединачног задужења чланова Већа и предлогом Правилника о четвртим изменама и допунама Правилника о систематизацији радних места у Општинској управи и Општинском правобранилаштву. Седморици већника поверени су ресори које ће водити, обзиром на њихово образовање и каријеру у претходном периоду.

“Именовани су и помоћници председника општине Трстеник и то су Владимир Дачић и Радомир Милуновић, а на седници смо разматрали и теме које се тичу обезбеђења и укњижења имовине наших матичних школа на шта смо обавезни. На нареденој седници Општинског већа очекује нас разматрање тачака које су биле на дневном реду Привременог органа, који није могао да одлучује о неким темама које су у надлежности Општинског већа. На наредној седници ћемо расправљати и о овогодишњем општинском буџету, јер је до 31. марта ове године на снази одлука о привременом финансирању. У односу на 2016. годину наш буџет је повећан два и по пута и стабилан је, што нам омогућава да наставимо са реализацијом планираних активности. Успели смо да издејствујемо различите капиталне пројекте, социјална давања, подршку родитељима и ученицима. Желим да напоменем да смо прошле године издвојили из буџета 24 милиона динара за новчане честитке свим ученицима од првог до осмог разреда”, рекла нам је Милена Турк, председница општине Трстеник.

Осим ње и њеног заменика Дејана Раковца, нов састав Општинског већа чиниће Герасим Атанасковић, задужен за област привреде и развој малих и средњих предузећа, Зоран Мирковић, задужен за развој Месних заједница, дијаспору и туризам, Зоран Јаковљевић, задужен за пољопривреду, екологију и рурални развој, др Драгица Гочанин Пејчић, задужена за здравство и популациону политику, Александар Јовановић, задужен за финансије и локално – економски развој, Ивана Димитријевић, задужена за образовање и културу и Иван Симић, задужен за област спорта и омладине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x