Дани Данила Бате Стојковића по 11. пут у Врњачкој Бањи

Традиционално пре почетка Фестивала филмског сценарија, у Врњачкој Бањи у “Парку сећања” одржани су 11. по реду “Дани Данила Бате Стојковића”, под овогодишњим слоганом “Народ ово воли”. И стварно су га волели стари и млади, а његове незаборавне улоге у серијама и филмовима остале су у дугом сећању.

Бата је волео Врњачку Бању и често је долазио у њу, ћаскао са пријатељима и био угледан гост. У присуству Батиних пријатеља, колега и поштовалаца, евоциране су успомене на њега и на остале великане српског глумишта, а организатор и иницијатор ове манифестације Никола Џамић каже да се на симболичан начин овим скупом изражава захвалност великим људима и глумцима.

“Тако се дружимо и градимо нераскидиву везу, изведен је том приликом пригодан програм у режији Батиног колеге и пријатеља Милана Цација Михајловића, а о својим колегама крај стабала у бањском “Парку сећања” говорили су глумци Бошко Пулетић, Уна Ђелошевић, Искра Брајовић, Владимир Тешовић и Андреј Пиповић. На екрану су емитоване сцене из познатих домаћих серија и филмова, а бањски “Парк сећања” је, практично, идеја нашег академика Душана Ковачевића”, рекао је том приликом Никола Џамић напоменувши и да великане српског глумишта никада неће заборавити.

Недалеко од “Парка сећања” била је паркирана реплика аутобуса из филма “Ко то тамо пева”, по коме је и пешачки мост у Бањи добио име, а на овој локацији ускоро ће бити постављена статуа Данила Бате Стојковића.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x