Деценија рада и постојања Факултета за хотелијерство и туризам

Поводом јубилеја, десет година успешног рада и постојања Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, у Конгресној Сали хотела “Врњачке терме” организована је Свечана академија којој је присуствовао велики број гостију из Србије и иностранства.

Свечаној академији су присуствовали и ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, затим државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Ивица Радовић, државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Благојевић, академик Видојко Јовић, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, свештеници врњачке цркве, представници Културно просветне заједнице, бивши председник општине Врњачка Бања Родољуб Џамић, као и представници општина и градова Србије, пријатељи и сарадници.

Овај Факултет у саставу Универзитета у Крагујевцу први је државни факултет у области хотелијерства и туризма у Србији. На почетку Академије Бранислав Старчевић је извео химну “Боже правде” и студентску “Гаудемус лгитур”, а све присутне у конгресној Сали поздравио је на почетку проф. др Драго Цвијановић захваливши се свима који су дали свој допринос да се овај факултет оснује и да добије правни статус, почев од идеје, па до одлуке Владе Републике Србије да се 21. априла 2011. године оснује факултет који данас успешно ради и из њега излазе школовани људи у областима хотелијерства и туризма.

“Заиста је лепо бити на челу овакве институције која ствара лепе, младе и образоване стручњаке од којих су многи већ на својим радним местима. Познато је да наша Србија има најбоље услове за развој свих облика туризма, сваке седмице имамо предавања из другог града, друге институције, да наше студенте оспособљавамо на најбољи начин, да буду прави стручњаци. Радићемо на томе да се побољшају услови рада и квалитетна настава, а свима желим добро здравље и успех у наредном периоду”,истакао је том приликом декан проф. др Драго Цвијановић.

Присутнима се затим у име Универзитета у Крагујевцу обратио ректор, проф. др Ненад Филиповић, рекавши да је кључно спојити науку са привредом и истакавши да је овај факултет у кратком временском периоду постао једна снажна, озбиљна, перспективна и просперитетна институција и велики академски потенцијал.

Присутне је затим поздравио, а слављеницима честитао јубилеј и пожелео пуно успеха у наредном периоду, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић. Поздравне речи на овом јубиларном скупу упутили су и угледни гости, а затим су уручена признања – повеље, плакете и захвалнице.

Са факултетом из Бијељине, са Компанијом “Марушка” и хотелом “Врњачке терме” потписани су уговори о пословно техничкој сарадњи, док су у културно-уметничком програму учествовали музички дуо, Анушка Николић, виолина и Александар Јаковљевић, виолончело.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x