Дечији кошаркашки камп у Трстенику: Циљ да деца заволе кошарку

У Спортској хали у Трстенику у току је кошаркашки камп “MVP FACTORY LETO 2022” за дечаке и девојчице узраста од 8 до 18 година. Овај угледни и већ традиционални кошаркашки камп води Предраг Пеђа Милетић, Трстеничанин који већ дуже времена игра кошарку у Аустрији и наступа за тамошњи клуб BK Dukes Klosterneuburg.

Директор Спортског центра Трстеник Ненад Смиљковић каже да је овај камп значајан јер се деца друже и уче прве кошаркашке кораке, али да на тај начин и уз друге спортске активности Спортски центар жели да да свој допринос развоју спортског туризма. Са децом, осим Пеђе, ради и тренер Зоран Младеновић из Крушевца, са пуно ентузијазма да пренесу своја знања и искуства заинтересованој деци. Зоран је захвалан Пеђи што га је позвао да заједно деци прееносе искуство и знања из овог популарног спорта.

“Ја и Зоран се трудимо да деци што више и практичније приближимо овај спорт, има талената, види се, мада су већини ово почетнички потези. Укупно их је 22-оје, долазе стално на тренинге, а осим Трстеничана ту су и друга деца, имамо двоје деце која су сваке године у кампу, шесторо их је од прошле године”, наводи Предраг Пеђа Милетић.

Осим Трстеничана ту су и деца са стране, из Београда их је четворо, из Крушевца двоје, троје су из Врњачке Бање.

“Биће све у реду, надам се да ће деца и њихови родитељи бити задовољни. Деца се друже, добра су и желе да се доказују. Да кажем на крају да ће најбољи полазници добити награде и признања, а циљ је да деца заволе овај спорт и да уживају у ономе што раде и што воле а то им управо нуди камп”, наглашава Милетић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x