Делегација братске општине Ползела из Словеније посетила Варварин

Поводом 23. септембра, Дана општине Варварин и 209. годишњице Варваринске битке, у посети општини Варварин боравила је делегација словеначке општине Ползела коју је предводио жупан ове општине Јоже Кужник.

Председник општине Варварин Војкан Павић и жупан општине Ползела Јоже Кужник 02. октобра 2018. године, поводом двадесете годишњице ове општине, потписали су Повељу о пријатељству и сарадњи, тако да је ове године, поводом обележавања Дана општине, у Варварину боравила делегација ове словеначке општине која броји 6.500 становника.

Гости из Словеније пристигли су у суботу у вечерњим сатима, током боравка у Варварину обишли су 10. Етно фестивал, манастир Светог Луке у Бошњану, Средњу школу Варварин, док је 23. септембра делегација општине Ползела положила венац у Спомен парку “Саставци” на спомен обележје погинулим српским и руским војницима у Варваринској бици 1810. године.

За делегацију братске општине Ползела организована је и посета и центру темнићког виногорја, винарији “Бачина вино” где су их домаћини упознали са производњом вина у Темнићком крају и где је гостопримство домаћина у Бачини одушевило госте из Словеније.

Пред повратак за Словенију, организован је и пријем код председника општине Варварин где су размењени поклони. Жупан општине Ползела Јоже Кужник овом приликом уручио је председнику Војкану Павићу албум са фотографијама насталим приликом потписивања Повеље о братимљењу прошле године, као и слику “Црква на Гори”, док је домаћин госту поклонио слику “Дрво пријатељства” познатог сликара наивца из овог краја Зорана Анђелковића Кеца.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x