КУД “Коло” из Обрежа победник Сусрета села општине Варварин

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин одржано је завршно вече Сусрета села општине Варварин. У ревијалном делу програма наступили су овогодишњи учесници најстарије манифестације овог карактера у Темнићком крају, а за свеукупног победника такмичења села проглашено је културно – уметничко друштво “Коло” из Обрежа.

Програм је почео наступом прошлогодишњег победника Окружног такмичења села, културно – уметничког друштва “Бошко Југовић” из Бошњана, а затим су наступили КУД-ови “Вук Караџић” из Орашја и “Јован Курсула” из Села Варварин” и на крају су на бину изашли чланови КУД-а “Коло” из Обрежа.

Затворивши овогодишње Сусрете села општине Варварин, председник општине Војкан Павић захвалио се свим учесницима на труду који су уложили у такмичењу и представљању својих средина како би приказали лепоте наше традиције, пожелевши да следеће године у овој манифестацији буде још више учесника.

Захвалнице за учешће у такмичењу уручене су Месним заједницама Орашје, Бошњане, Село Варварин и Обреж, као и културно – уметничким друштвима “Вук Караџић”, “Бошко Југовић”, “Јован Курсула” и “Коло”. Дипломе за најбоље резултате у области пољопривреде и културе добила је Месна заједница Обреж, за најбоље резултате у области комуналних делатности Месна заједница Село Варварин, у области екологије Месна заједница Бошњане, а у области образовања Месна заједница Орашје.

Након уручења захвалница и диплома, председник жирија такмичења села општине Варварин, песник и афористичар Славољуб Јовановић Кумана саопштио је да је ове године диплому за најлепши фолклор освојило културно – уметничко друштво “Јован Курсула” из Села Варварин.

КУД “Јован Курсула” ће се, као представник општине Варварин, 8. јуна представити на Међуокружној смотри фолклорних ансамбала Расинског, Рашког, Моравичког, Шумадијског и Поморавског округа у Орашју, а за свеукупног победника Сусрета села проглашено је КУД “Коло” из Обрежа које ће се на јесен у Бошњану такмичити са најбољим друштвима са територије Расинског округа.

Финалној вечери Сусрета села општине Варварин присуствовали су председник општине Војкан Павић, народна посланица др Виолета Лутовац – Ђурђевић, заменица председника општине Виолета Чолаковић, заменик председника Скупштине проф. Братислав Ташић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, помоћници председника општине Саша Срећковић и Оливер Бркић, као и директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x