Директори трстеничких школа поднели извештаје о активностима

У Основној школи “Свети Сава” у Пејовцу одржана је редовна седница Актива директора основних и средњих школа са подручја трстеничке општине, као и Предшколске установе “Бисери” којом је председавао Александар Срећковић, председник Актива и директор Гимназије “Вук Караџић’’ у Трстенику.

Седници су присуствовали и заменик председнице општине Трстеник Дејан Раковац и помоћница председнице општине Марина Раденковић.

“Према поднетим извештајима директора, све школе на подручју општине Трстеник су на време набавиле огрев и спремне су за ову грејну сезону. Реконструисаће се неке школе,а за најмлађе је изведена представа “Пажљивко” у којој су деца упозната како да се понашају у саобраћају. Школе су и овога пута изашле у сусрет и то је успешно реализовано. Министарство рударства и енергетике издвојило је 13,5 милиона динара за пројекат грејања у школама, а остатак новца до износа од 19 милиона динара обезбедила је наша локална самоуптава, која сваке године издваја и значајна средства за Фонд за младе таленте у износу од шест милиона динара, а за најбоље ученике кориснике фонда, за њих 268 са подручја трстеничке општине, обезбедила је и поделила средства”, рекао нам је Александар Срећковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x