Дом здравља “Др Властимир Годић” богатији за још једно ново возило

Дом здравља “Др Властимир Годић” у Варварину набавио је, из својих средстава, ново путничко возило марке “Фијат 500л” које ће бити коришћено за кућне посете и семинаре. Директорка ове здравствене установе др Јасмина Ракић истиче да Дом здравља за своје потребе тренутно има у функцији три путничка возила, а ради се о аутомобилима марке “Југо”, “Пунто” и “Фијат 500л”, с тим што ће “Југо” добити на коришћење Здравствена амбуланта у Доњем Крчину.

“Аутомобил марке “Југо” ће бити уступљен на коришћење Здравственој амбуланти у Доњем Крчину из разлога што у овој сеоској амбуланти ради сестра Наташа чије је радно време 50% рада у амбуланти са пацијентима, а 50% патронажа, рад на терену, тако да ће она сада моћи лакше да обавља патронажне услуге”, истиче др Ракић.

Имајући у виду да се ради о претежно брдовитом крају и да је тешко користити бицикл да би се дошло до свих мештана, уступањем овог аутомобила сада ће умногоме бити олакшан посао, док ће “Пунто” и “Фијат 500л” бити коришћени за потребе Дома здравља у Варварину.

Дом здравља у Варварину има и 5 санитета на располагању, од чега један служи само за пацијенте који иду на дијализу, док др Јасмина Ракић истиче да постоји велики проблем због тога што постоје чак 3 пацијента која се у лежећем положају превозе до дијализе.

“Ми имамо 9 пацијената који путују на дијализу са тим санитетом у седећем положају, а онда су два возача пре подне ангажована за превоз три пацијента које превозе у лежећем положају до дијализе, тако да се тренутно ради на решавању тог проблема и куповине санитетског возила које би унутра имало два лежаја да би се на тај начин спречило да се возачи три пута враћају за сваког пацијента појединачно”, објашњава др Ракић и додаје да ће се у наредном периоду радити на томе да се пронађе решење како би био олакшан рад, прво возачима, као и да се растерети заузетост санитета.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x