Дом здравља “Др Властимир Годић” добио нову стоматолошку столицу

У Дому здравља “Др Властимир Годић” у Варварину се интезивно ради на осавремењавању и обезбеђивању услова за рад и пријем пацијената, па је тако пре пар дана ова здравствена установа, уз помоћ локалне самоуправе на челу са председником општине Војканом Павићем, добила нову стоматолошку столицу.

Према речима директорке варваринског Дома здравља др Јасмине Ракић, вредност ове столице је око 1.100.000,00 динара и она ће бити исплаћена у три месечне рате. Др Ракић подсећа да је претходна столица стара скоро 40 година и очекује да ће са новом столицом и рад лекара бити квалитетнији, а да ће пацијенти бити задовољнији

“Драго ми је због наших пацијената што смо добили нову столицу и надам се да ће ови наши третмани, који нису тако омиљени међу пацијентима, бити што угоднији. Овом приликом бих се захвалила нашој директорици др Јасмини Ракић на ажурности, као и председнику општине Војкану Павићу који је омогућио да наши становници добију што квалитетнију услугу”, истиче стоматолог, др Марија Смиљковић и подсећа да право на бесплатна лечења и прегледе у стоматологији има већи број грађана.

Ко може бесплатно да лечи зубе?

“Бесплатне стоматолошке прегледе, као и вађење зуба, имају деца до навршених 18 година живота, школска деца и студенти до краја прописаног школовања, а најкасније до навршених 26 година живота. Ово право могу да искористе и жене у току трудноће и 12 месеци након порођаја, као и пацијенти пре трансплатације органа и ткива и операција на срцу”, наводи др Смиљковић.

Ово право могу да искористе и осигураници из члана 22. Закона на основу осигурања 1812, 1813, 1814, 1815 (материјално необезбеђена лица која примају материјално обезбеђење, незапослена лица и друге категорије социјално угрожених лица), наравно, уз одговарајућу потврду за прегледе и лечење болести уста и зуба коју издаје РФЗО.

Бесплатно је и указивање хитне стоматолошке здравствене заштите (болови, отоци и сл.), а пацијенти такође могу добити и упут за израду акрилатне тоталне и субтоталне протезе које се раде у Крушевцу и бесплатне су за пацијенте преко 65 година живота, уз УП1 потврду, док они који немају одговарајућу потврду плаћају 35% од утврђене цене услуга.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x