Дом здравља у Трстенику обележио 65 година рада и постојања

Дом здравља “Др Сава Станојевић” обележио је значајан јубилеј, 65 година успешног рада и постојања. Основан је као самостална здравствена установа 24. априла 1953. године, а име које и данас поносно носи добио је по лекару, хуманисти и ромском спаситељу др Сави Станојевићу. Од 2006. године оснивачка права над овом здравственом установом преузела је општина Трстеник.

Директор трстеничког Дома здравља, др Радован Поповић, подсећа да данас у Дому здравља различите послове обавља 206 радника, 170 медицинских и 36 осталих радника. Од 170 медицинских радника 50 су лекари, а ту је и 31 специјалиста, седам стоматолога, један фармацеут, 132 медицинских сестара, лабораната, физиотерапеута, рентген техничара и осталих радника.

“Финансирамо се пре свега из средстава Републичког фонда здравственог осигурања, наш рад несебично помаже општина Трстеник и захваљујући тим средствима обновљена је медицинска и друга опрема, купљена су возила за потребе Службе кућног лечења и Хитне медицинске помоћи”, истиче др Поповић нагласивши да је у последње две године у стручно, текуће одржавање уложено преко два милиона динара.

“Код нас се раде анализе које нису специфичне за установе примарног нивоа као ултразвук крвних судова, ултразвук дојке, ултразвук абдомена, гинеколошки ултразвук, радиолошки ултразвук, тако да се на основу ових услуга можемо рангирати и са неким болницама, док наши радници прате и учествују на разним културно спортским манифестацијама. Од прошле и ове године у Дому здравља су присутни нови програмски системи у лабораторији, у мамографској дијаграфици, а од 01. априла ове године реализују се и електронски рецепти”, наводи др Радован Поповић и додаје да је Дом здравља “Др Сава Станојевић” укључен, са осталим здравственим установама, у бесплатне прегледе пацијената.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x