Др Јасмина Ракић: Успорити неповољни тренд кардиоваскуларних болести

У оквиру акције бесплатних превентивних прегледа грађани који живе на територији општине Варварин могли су у Дому здравља “Др Властимир Годић” да обаве кардиолошке прегледе.

До 16. часова, у недељу, у варваринском Дому здравља право на преглед код интернисте др Миливоја Петковића искористио је 21 пацијент, од чега је 13 пацијената било са овереном здравственом књижицом, а 8 без, истиче директорка ове здравствене установе др Јасмина Ракић.

“У акцији бесплатних превентивних прегледа учествовао је наш интерниста, др Миливоје Петковић, као и медицинска сестра Слађана Милосављевић којима се, у своје лично име, у име наше установе и у име прегледаних суграђана, од срца захваљујем”, каже др Ракић и подсећа да је циљ акције бесплатних превентивних прегледа Министарства здравља рана дијагностика и промоција превенције, као и то да пацијенти без здравственог осигурања могу да провере своје здравље.

Она указује и да је сврха ових прегледа да се скрене пажња на превенцију и да се успори неповољни тренд кардиоваскуларних болести у Србији.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x