Др Јасмина Ракић: Код лекара долазити превентивно

У Дому здравља “Др Властимир Годић” спроведена је још једна акција бесплатних ултразвучних прегледа абдомена као и гинеколошких прегледа намењена, пре свега, пацијентима без здравственог осигурања.

Лекари варваринског Дома здравља прегледали су укупно 56 пацијената. Од тога 14 пацијената обавило је оба прегледа, ултразвук абдомена обављен је код 36 пацијената, док је код 20 пацијената обављен гинеколошки преглед. Овом приликом је прегледано 13 мушкараца и 43 жена, а са неовереном књижицом јавило се 20 пацијената и сви су успешно прегледани.

“Као директорка Дома здравља могу да будем само поносна на др Живојина Андрејића, др Ђорђа Прокића, као и медицинске сестре Зорицу Крстић и Далиборку Миловановић, који се увек одазову оваквим хуманитарним акцијама где свако има право, без обзира на здравствено осигурање, на бесплатан преглед”, истиче директорка др Јасмина Ракић и додаје да, нажалост, многи не долазе на преглед због неоверене књижице.

“Поштовани пацијенти, код доктора требате долазити када немате тегобе, јер то је превентива, а не када их осетите, јер у већини случајева бива касно”, поручује др Ракић захваливши се у име пацијената Министарству здравља на оваквим акцијама.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x