Др Јасмина Ракић: Пацијенти да редовно узимају своју терапију

Већ два месеца у Дому здравља “Др Властимир Годић” у Варварину издају се електронски рецепти, па тим поводом директорка ове здравствене установе др Јасмина Ракић апелује на пацијенте да редовно узимају своју хроничну терапију.

У изјави за наш портал др Ракић истиче да су лекари варваринског Дома здравља тек по увођењу електронских рецепата видели колико пацијената не узима редовно своју терапију, јер нису на време подигли своју месечну терапију, па се дешавало да буду скинути са портала у апотекама.

“У току месеца пацијенти имају 14 дана да подигну лекове, па користим ову прилику да их замолим да воде рачуна о својој терапији. Изабрани лекар може написати терапију од 2 до 6 месеци, тако да пацијент за то време може ићи само у апотеку по своје лекове”, објашњава др Ракић и наглашава да пацијент код доктора може долазити сваког дана, али што се тиче хроничне терапије, лекове може подизати само у апотеци.

“На тај начин смањићемо гужве по амбулантама и пружићемо више простора за ефикасније лечење. Само на тај начин можемо повећати превентиву”, поручује директорка варваринског Дома здравља др Јасмина Ракић.

Она је овом приликом похвалила и медицинске сестре, као и помоћне раднике који су у Дому здравља “Др Властимир Годић” запослени преко јавних радова. Ове године на јавним радовима у овој установи је три медицинских сестара и пет помоћних радника.

“Желим да јавно похвалим наше медицинске сестре са јавних радова. Марљиво радећи свој посао, који се састоји од обиласка породица, имамо доста ново откривених пацијената са повишеним крвним притиском и повишеним вредностима шећера. Похваљујем и раднике који помажу усамљеним и болесним пацијентима да среде своја дворишта, исцепају и спакују дрва. Такође, они помажу и у сређивању амбулантних дворишта. Наравно, све се ово постиже са нашим патронажним сестрама”, истиче директорка др Јасмина Ракић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x