Др Јасмина Ракић: Нови лекари у Дому здравља и сређивање круга ове здравствене установе

Од 17. децембра 2016. године, када је позицију вршиоца дужности директора Дома здравља “др Властимир Годић” у Варварину преузела др Јасмина Ракић, у овој здравственој установи се непрестано ради. Примљени су нови лекари који ће мењати оне који су отишли у пензију или на специјализације, а радило се и на уређењу круга око Дома здравља. Такође, из Дома здравља апелују на грађане да обрате пажњу где паркирају своје аутомобиле да не би блокирали прилазе овој здравственој установи.

“За ових протеклих петнаестак дана одрађено је доста тога. Примљен је један доктор на одређено време, до повратка др Данијеле Милојковић Пантић која је на специјализацији из гинекологије, тако да ће је у наредном периоду мењати др Јована Павловић. На конкурс је било пријављено седморо кандидата, док је др Павловић примљена са најбољим просеком 9,45. Врше се и преговори за гинеколога, пошто је др Загорка Марковић отишла 16. децембра у пензију и на њено место треба примити гинеколога до повратка доктора која је сада тренутно на породиљском, а иначе је на специјализацији из гинекологије. Преговори су у току, имамо гинекологе са којима сам ступила у контакт и наравно да ћемо изабрати оног који је најповољнији за наше пацијенте. Расписан је конкурс и за место доктора на неодређено време, за који је добијена сагласност од стране Комисије при Министарству здравља и ради се о месту лекара опште праксе у амбуланти у Бачини из разлога што је др Мирјана Цветковић отишла у пензију” каже директор др Јасмина Ракић и додаје да је због одласка др Душана Миљковића у пензију варварински Дом здравља остао и без интернисте, док се др Миливоје Петковић са специјализације враћа тек јула месеца 2017. године, тако да ће се руководство Дома здравља у том периоду потрудити да обезбеди и интернисту.

“Возачи у Дому здравља су преоптерећени тако да сам написала један захтев општини. Та молба је прошла на Општинском већу и имаћемо помоћ од стране општине у једном возачу. Ми имамо 5 возача у Дому здравља, један ради дијализу, значи четворо њих учествује у вожњи пацијената тако да због повећања броја пацијената они су буквално преоптерећени и зато нам је била потребна помоћ од стране општине која би се састојала у финансирању једног возача са њихове стране” наглашава др Јасмина Ракић.

Она додаје да се кренуло и са чишћењем круга око Дома здравља. Наиме, ради се о депонији иза радиолошке службе у виду медицинског отпада, па је након консултација са здравственим инспектором и особама које су задужене за разврставање медицинског отпада почело одвајање по категоријама, тако да се врши одвајање инфективног од неинфективног отпада, односно медицинског од комуналног отпада, а ради се и на чишћењу круга око Дома здравља где, према речима директорке др Ракић, учествује и медицинско и немедицинско особље.

“Врши се регулисање саобраћајнице око круга и ја апелујем на грађанство да поштују правила и да не паркирају аутомобиле тамо где им није место. Долази до паркирања аутомобила непосредно испред самог улаза где несавесни возач паркира ауто и оде на преглед, а ауто стоји тамо и кад наиђе хитан случај немогуће је ући у просторије Дома здравља” истиче др Јасмина Ракић.

Поводом ових случајева у Дом здравља је долазио и саобраћајни инспектор и направљен је договор да ће они, уз помоћ додатне саобраћајне сигнализације, да уреде прилазе овој здравственој установи, тако да се апелује на становништво, да не би плаћали казне, да обрате пажњу где могу да паркирају свој ауто, поготову што се иза Дома здравља налази огроман паркинг простор који се не наплаћује.

На крају, директор варваринског Дома здравља др Јасмина Ракић упутила је најлепше жеље грађанима општине Варварин пожелевши им у Новој години пре свега највише здравља и да их током целе године прати срећа и да у лепом расположењу проведу Новогодишње и Божићне празнике.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x