Драгојло Минић: Сагледати стање како би правовремено реаговали

На иницијативу Центра за социјални рад, председник општине Трстеник Александар Ћирић је одржао састанак на тему “Социјална заштита грађана”, а састанку су присуствовали и помоћник председника општине задужен за координацију са Месним заједницама Дејан Раковац, директор Центра за социјални рад Драгојло Минић, представници трстеничког Црвеног крста и Штаба цивилне заштите, као и представници Савета Месних заједница и секретари Месних канцеларија.

“После детаљнијег упознавања са овом темом ових дана очекујемо информације из Месних заједница да би смо сагледали стање, како би правовремено реаговали. Ближи се зима и социјално угроженим лицима треба помоћи, обезбедити огрев, лекове, евентуално храну”, истиче директор Центра за социјални рад у Трстенику Драгојло Минић и наглашава да је најважније реаговати на време и анимирати партнере који ће пружити информације са терена о тим лицима.

“Имамо основ, имамо средства, можемо кренути у реализацију, а ја морам заиста похвалити општину Трстеник јер уз њихову сагласност и бригу, као и издвајање средстава не бисмо могли све ово да реализујемо. Поред поменуте активност која нас очекује, општина је ту да издвоји значајну помоћ за добровољно ангажовање, исплате за бебе и породиље, за субвенције и све то на време”, каже Минић.

Он додаје и да од извештаја Савета МЗ много тога зависи, а повезивањем партнера у оквиру система показаће се брига о угроженим грађанима. Биће формирана у најкраћем року база података оних којима је потребна помоћ, а Минић очекује да ће Центар за социјални рад успети да одради и овај значајан део посла.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x