Драгојло Минић цео свој радни век провео у социјалној заштити

После додељене прве Републичке награде за допринос социјалној заштити за 2018. годину, крајем јула месеца ове године у просторијама Центра, од стране чланова комисије за доделу Републичких награда у области социјалне заштите, директору Центра за социјални рад у Трстенику, дипломираном правнику Драгојлу Минићу, додељена је, заслужено, још једна прва награда у категорији појединаца, за ванредни допринос развоју социјалне заштите за 2018. годину.

Повељу му је уручио у хотелу “Шумарице” у Крагујевцу Видоје Радуловић, заменик председника Управног одбора стручних радника у социјалној заштити.

“Драгојло Минић је цео свој радни век провео у социјалној заштити, за њим је богато дугогодишње искуство из области социјалне и породично – правне заштите. Неговао је аутентичан стил у своме раду, руководилац је значајног броја пројеката из ове области. Драгојло Минић је дао велики допринос у раду радних група, на трансформацији система социјалне заштите и на изради закона и других аката. Учествовао је и био излагач на више стручних скупова, конференција и округлих столова. Он је и председник Удружења стручних радника социјалне заштите Републике Србије у овом мандату, уједно је и председник актива правника”, навео је приликом образложења доделе награде Драгојлу Минићу Видоје Радуловић.

“Покренуо је и организовао панел расправе са правосуђем везано за нека спорна питања у заједничким предметима два система, ангажован је и као члан експертске радне групе и један је од носилаца послова у изради нормативних аката, приликом конституисања Коморе социјалне заштите Републике Србије, тако да је ова награда у правим рукама”, нагласио је Радуловић.

Директор Центра за социјални рад у Трстенику, Драгојло Минић, захвалио је овом приликом на награди и додао да је област којом се дуже времена бави са својим тимом у Центру велики изазов и подстрек за даљи рад и да је поносан када се успешно реши неки од већих проблема који су све више присутни у друштву.

Тако ће бити и наредном периоду,и стакао је Драгојло Минић, стручан, способан човек и велики хуманиста.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x