Подизање еколошке свести кроз пројекат

Уз подршку Министарства за животну средину и општине Трстеник, Еколошки покрет “Моравски орашак” реализује пројекат под називом “Све се враћа, све се плаћа”. Према речима ауторке овог пројекта Гордане Родић циљ је подизање еколошке свести код пољопривредника о правилном збрињавању отпада из пољопривредне производње.

Пре свега, овде се ради о пластичном отпаду у виду фолија пластеника, различитих врста фолија, затим црева и система кап по кап, као и амбалажа од минералних ђубрива.

“До сада су се пољопривредници и други мештани на сеоском подручју понашали неадекватно, нису имали нека права права решења и тај отпад су бацали и спаљивали што је изузетно опасно по здравље људи. Различит отпад бацан је и по њивама, ливадама, по шумама и водотоковима”, упозорава Гордана Родић из ЕП “Моравски орашак”.

Она објашњава да су овим пројектом предвиђене, пре свега, едукације, односно информисање становништва колико је то опасно и штетно и да се та врста отпада мора збринути, а овим поводом у Већници Народног Универзитета у Трстенику одржана је и трибина на којој су грађани имали прилику да се упознају са овом проблематиком.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x