Државни секретар у посети Друштву МНРО и Центру за социјални рад Трстеник

Делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, државни секретар Лав Григорије Пајкић и помоћница министра Славица Јелача са Миленом Турк,, председницом општине Трстеник, посетили су Центар за социјални рад у Трстенику.

Посета је имала радни део где је в.д. директора трстеничког Центра за социјални рад Владимир Антић известио представнике ресорног Министарства о активностима у примени нових софтверских решења “Созис”, регистру социјалне карте, као и о препрекама и изазовима са којима се у Центру свакодневно сусрећу стручни радници.

Након тога је у конференцијској Сали Центра за социјални рад уследио разговор са запосленима, а представници Министарства и председница општине Трстеник показали су висок ниво разумевања за проблеме са којима се запослени суочавају и обећали су моралну и материјалну подршку запосленима у даљем раду у интересу заштите свих корисничких група.

Гостима је на крају састанка в.д. директора Центра Владимир Антић уручио пригодне поклоне са мотивима Трстеника, као и монографију Центра и том приликом им се захвалио на посети и конкретним и квалитетним саветима и предлозима заједничких решења.

Државни секретар у Министарству говорио је о унапређењу услуга социјалне заштите и најавио бољу сарадњу и унапређење услуга социјалне заштите у наредном периоду. После посете Центру за социјални рад делегација је са председницом општине Трстеник Миленом Турк и в.д. директором Центра Владимиром Антићем посетила просторије Удружења МНРО и у Сали Дома културе присуствовала свечаности обележавања јубилеја – 20 година рада и постојања овог Удружења.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x