Епидемиолошка ситуација и даље неповољна, јављањем у Ковид амбуланту на време избећи тешку клиничку слику

Епидемиолошка ситуација у општини Варварин и даље је неповољна, на дневном нивоу бележи се између 10 и 15 случајева инфицирања корона вирусом, а по речима др Ирене Игњатовић из Ковид амбуланте Дома здравља “Др Властимир Годић” на дневном нивоу обави се и до 110 прегледа.

“На недељном нивоу је дошло до благог пада броја прегледа, међутим, у просеку на дневном нивоу имамо између 90 и 110 прегледа у обе смене у Ковид амбуланти, просечан број позитивних на дан буде између 10 и 15, опет у зависности од налета, али тренд је још увек неповољан. Апелујем на наше грађане да се у што већем броју одазову вакцинацији и то је једина и права мера која штити од тежих последица након заражавања”, наглашава др Игњатовић.

Она је апеловала на грађане да избегавају велика окупљања и да се придржавају превентивних мера, да носе маске и да држе дистанцу и још једном позвала све грађане који још увек нису примили вакцину, да се вакцинишу и да тако сачувају своје здравље.

“Клиничка слика се разликује у зависности од пацијента до пацијента, ко се јави у Ковид амбуланту на време клиничке слике могу да буду благе, до средње тешке, али нема правила. Нема правила ни што се тиче старосне доби, па тешке клиничке слике имамо и код младих и код старијих. Најбитније је да се пацијенти код првих симптома које осете, а о њима се већ дуго прича, што пре јаве у Ковид амбуланту и како би се на време кренуло са правим лечењем”, поручује др Ирена Игњатовић.

Према подацима из Дома здравља “Др Властимир Годић”, у протеклих десетак дана је дошло до појачаног интересовања за вакцинацију против корона вируса, али тај степен и даље није на задовољавајућем нивоу и даље је од 50% имунизованог становништва. До данас је прву дозу вакцине примило 4.557 становника општине Варварин, другу дозу 4.431, а трећу, бустер дозу 1.687.

4.3 3 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x