Етно фестивал – чувар традиције и културе темнићког краја

У оквиру обележавања Дана општине Варварин, након двогодишње паузе, 25. септембра биће одржан традиционални, 11. по реду Етно фестивал, у Пешачкој зони у центру Варварина, уз богат културно – уметнички програм и велики број излагача традиционалне хране, разних напитака, али и уз такмичење у припреми најукуснијих котлића и рибљих чорби, најављује Марија Брајовић, чланица организационог одбора.

“На Етно фестивалу учесници могу изложити своје ручне радове, везове, етно храну, пића, затим торте, колаче, али и сувенире, биће организовано и такмичење у припремању најукуснијег котлића, зимнице, меда и пчелињих производа. У културно – уметничком делу програма наступиће фолклорни ансамбли, затим певачка друштва, инструменталисти, вокални солисти, певачке етно групе, здравичари, а биће приређена и етно модна ревија”, најављује Марија Брајовић и додаје да су за најуспешније и најоригиналније учеснике припремљене и бројне робне награде.

“Позивамо све грађане и грађанке општине Варварин, као и из осталих општина Расинског округа и окружења, да дођу и да посете наш Етно фестивал”, каже Марија Брајовић.

Пријаве за учешће на 11. Етно фестивал су у току путем телефона 037/789-264 и 064/87-20-605, а право учешћа имају сви појединци и удружења. Из организационог одбора позивају све грађане општине Варварин и околних општина да дођу и својим присуством увеличају фестивал који негује српску традицију, културу и обичаје.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x