57. “Жупска берба” од 15. до 18. септембра, посетиоце очекује и богат музички програм

После двогодишње паузе изазване пандемијом COVID-19, у Александровцу ће од 15. до 18. септембра бити одржана изузетно значајна привредно-туристичка манифестација за грађане и привреду Жупе, са традицијом дужом од пола века, 57. по реду “Жупска берба”.

На Фонтани вина, јединственој на свету, бесплатно ће се се и ове године точити чувена жупска ружица, дар “Вино Жупе”, а председник општине Александаровац др Мирко Михајловић најављује и богат културно – уметнички и забавни програм, уз учешће великог броја и музичких извођача.

Све четири вечери овогодишње “Жупске бербе” биће одржани концерти познатих извођача, а Фонтана вина радиће у петак, суботу и недељу. Винска улица ће се простирати целом дужином поплочане улице 29. новембра тако да ће, по речима председника др Мирка Михајловића, овогодишња “Жупска берба” у потпуности бити посвећена домаћим винарима и виноградарима, али и гостима са стране који буду донели своја квалитетна пића.

“Оно што је битно, припремљени су и програми за децу и младе, а активно су укључена и оба Музеја у организацију 57. “Жупске бербе”, тако да ће бити организовани програми и у Завичајном музеју Жупе, али и у Музеју винарства и виноградарства, промоције књиге, наступ фолклора, као и учесници из свих крајева Србије, али и из иностранства”, наводи председник општине Александровац.

Након свечаног отварања 15. септембра, које је заказано за 19 сати, са почетком од 21:00 биће одржан концерт Уроша Живковића, 16. септембра биће одржан Дискосов фестивал народне музике “Вино и песма Жупа 2022” са почетком од 18 часова, гост фестивала је Миланче Радосављевић, а од 21 час следи концерт Александре Младеновић и Ненада Манојловића

У суботу, у јутарњим сатима, биће одржан дечији фестивал фолклора “Хајд, поведи весело”, тачно у подне “Жупска свадба”, у 13 сати свечани дефиле учесника Међународног фестивала фолклора, а од 21 сат следи концерт Жељка Самарџића. Овогодишњу, 57. по реду “Жупску бербу”, затвориће група Рибља чорба, чији је концерт заказан за 21 сат, такође на Винском тргу, на сцени код Фонтане вина.

Видимо се у Александровцу, граду вина!

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x