“Европске приче” у Варварину: Мобилност нас учи о Европи

У уторак, 25. октобра 2016. године, са почетком од 12:00 часова, у сали Скупштине општине Варварин, Форум младих Европског покрета у Србији и ЕУ Инфо центар организују јавну дебату “Мобилност нас учи о Европи”, у оквиру пројекта “Европске приче”.

Дебата је део циклуса јавних догађаја под називом “Европске приче”, а циљ је да се младима приближи важност мобилности и погодности које имају они као грађани државе која је на путу ка ЕУ, поручују организатори.

“Мобилност младих на локалу је много нижа него код младих који живе у Београду и другим универзитетским градовима, она је у самој основи ЕУ, и веома је повезана са њеним основним вредностима. Млади тако упознају своје вршњаке из читаве Европе, руше предрасуде, усвајају вредности интеркултуралности, као и остале вредности ЕУ, те се повезују са Унијом која даје многобројне могућности младима, што за усавршавање и учење, што и за касније запослење” стоји у најави Европског покрета у Србији.

На скупу ће говорити Марија Јовановић, координаторка Канцеларије за младе Варварин, Марија Папић, председница ESN BelUPgrade и Емилија Миленковић, чланица Форума младих Европског покрета у Србији, док је модераторка дебате Марија Маринковић из ЕУ инфо кутка Ниш. Дебати ће присуствовати и представници омладинских организација и организација цивилног друштва, академске и заинтересоване јавности, као и медија.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x