Фабрику ППТ “Наменска” АД посетила привредна делегација руског града Јелец

Привредна делегација збратимљеног руског града Јелец, предвођена градоначелником Сергејем Пановим са сарадницима, посетила је трстеничку фабрику ППТ “Наменска” АД. На одржаном састанку, осим гостију из Јелеца, присуствовали су и председник општине Трстеник Александар Ћирић, председник СО Трстеник Герасим Атансковић и директор Туристичке организације Трстеник Владимир Јевтић. Уважене госте примила је и пожелела добродошлицу извршна директорка ППТ “Наменска” АД Анђелка Атанасковић, а затим их је упознала са актуелном ситуацијом и пословним резултатима ове фабрике.

“Делегација братског града Јелец је по први пут код нас у фабрици, заинтересовани су за сарадњу са нама и за наш производни програм па се надамо да ће бити убудуће више посла и обостране користи”, рекла нам је укратко Анђелка Атанасковић, додавши да ова фабрика редовно измирује своје обавезе према свима па и према запосленима.

Иако су под санкцијама ЕУ и Америке, захваљујући програму који је предложио председник Владимир Путин за производњу специјалних возила за потребе држава бившег Совјетског савеза, та стратегија је у пуном замаху. Сада су за реализацију производње потребни партнери који су спремни да се укључе у производни програм.

“Задовољни смо оним што смо видели у овој угледној фабрици која се бори да својом производњом буде увек присутна на тржишту. Радићемо и даље на стварању још бољих услова којих за сада има и мислим да ћемо успети у свему томе. Желим овом приликом да се захвалим на пријему председнику општине Александру Ћирићу и његовим сарадницима, као и извршној директорки ППТ “Наменска” АД Анђелки Атанасковић, да њима и грађанима трстеничке општине честитам дан општине Трстеник. Надам се да ћемо се ускоро поново видети и кренути са нашом реализацијом производног плана”, рекао је градоначелник Јелеца Сергеј Панов.

Делегација братског града Јелец је имала прилике да са домаћинима погледа краћи документарни филм о фабрици ППТ “Наменска” АД, а затим су у пратњи домаћина заједно обишли производне погоне ове трстеничке фабрике.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x