Делегација грчког града Ставрос у посети Крушевцу

Градоначелник Крушевца Драги Несторовић приредио је пријем за делегацију побратимског града Ставроса (Грчка), која је данас боравила у Крушевцу и коју је предводио председник општине Волви, са седиштем у Ставросу, Љамас Дијамандис. Грчка делегација имала је запажен наступ на управо завршеном 39. Сајму туризма у Београду, а регија Аспровалта – Ставрос – Врасна, деценијама привлачи највећи број српских туриста.

Према речима градоначелника Крушевца Драгог Несторовића, везе са побратимским градом Ставросом су изузетно јаке и интензивне, али простор за унапређење сарадње увек постоји. Вођени су разговори који се односе на заједнички туристички наступ наших градова на сајмовима и манифестацијама, али и укључивање других градова побратима у тај међурегионални пројекат.

Председник општине Волви Љамас Дијамандис нагласио је да су односи између Крушевца и Ставроса одавно прерасли из пријатељских у братске односе. “Наша виђања нису везана само за узајамне посете поводом Дана града, већ и културну и спортску сарадњу, а наши мештани имали су прилику да угосте и многе ваше суграђане који су одабрали Ставрос као дестинацију на којој проводе одмор”, истакао је Дијамандис.

Током пријема у Градској управи, Грци су имали прилику и да се ближе упознају са историјатом Мозаик сале, након чега је организован и обилазак града са културно-историјским знаменитостима.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x