“Фазанијада” у Дубљу окупила 13 екипа које су се такмичиле у кувању специјалитета од дивљачи

У дворишту подручног одељења Основне школе “Свети Сава” у Дубљу, на терену за мале спортове, одржана је трећа по реду манифестација “Фазанијада”, а у организацији овдашњег ФК Каменорезац 76 и Месне заједнице Дубље.

Према речима председника Организационог одбора ове лепе и добро посећене манифестације Марка Петрашиновића, све је протекло у најбољем реду, такмичило се 13 екипа из Дубља и суседних места, месо и дрва обезбедили су организатори, а екипе су уплаћивале по 1.500 динара учешћа. Екипе су се надметале у кувању гулаша и паприкаша од дивљачи и показале своје кулинарске квалитете.

“Надам се да је учесницима и посетиоцима овај дан био леп, манифестација је постала традиционална и ја се овом приликом захваљујем свима који су данас били ту на лицу места, мештанима Дубља и донаторима који су помогли да “Фазанијада” успе, наравно и средствима јавног информисања који су нас посетили и известили јавност о овом лепом догађају”, истакао је Марко Петрашиновић.

Задовољан је био и члан екипе из Дубља Александар Видаковић оценивши ову манифестацију корисном и привлачном јер осим турнира у малом фудбалу и фудбалских утакмица ФК Каменорезац 76, других догађања у Дубљу нема. Видаковић је оценио да је “Фазанијада” народни сабор који требају да наставе млади у овом селу које спаја две општине, трстеничку и врњачку.

На манифестацији је учествовала и екипа из суседног Штулца, а Саша Ђорђевић каже да су се чланови његове екипе одазвали позиву комшија и пријатеља из Дубља, кували су гулаш од фазана и било је лепо и забавно. На крају такмичења комисија је прогласила најбоље, три првопласиране екипе добиле су пригодне награде и признања, посетиоци су имали прилике да пробају специјалитете од дивљачи, али и да се у постављеној шатри, уз музику и пиће, друже и опусте и накратко забораве на свакодневне бриге и проблеме.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x