ФК Темнић 1924 апсолутни лидер српсколигашког Истока

Дванаест победа, три ремија, без пораза једини у све четири групе српских лига то је јесењи биланс Фудбалског клуба “Темнић 1924” из Варварина, лидера на српсколигашком Истоку.

“Кад смо летос стартовали, имали смо иза себе годину у којој нисмо били први само захваљујући неискуству и неким битним ванфудбалским факторима. Ове године договорили смо се да кренемо из утакмице у утакмицу без неких великих планова и ево дошли довде да будемо једини непоражени тим у свим Српским лигама са десет бодова испред најближег пратиоца. Наравно да за то пре свега желим да честитам играчима и нашем шефу Радмилу Раци Јовановићу, нашим спонзорима, навијачима који су нас бодрили свуда. Наравно, незаобилазна је била помоћ локалне самоуправе која је стала уз клуб” каже творац фудбалског бума у Варварину, председник Темнића Дарко Бранковић.

Шеф струке Варваринаца Радмило Раца Јовановић у игру је уводио чак 22 играча ове јесени, а рекордери по броју наступа са по 15 утакмица су Игор Павловић, Андрија Радовановић, Душан Вукајловић, Марко Станојевић, Милан Петровић, Стефан Сибиновић. Никола Рајковић (наступао је 14 пута), капитен, млађани Милош Петковић (11 пута, а забележио би све наступе да га повреда није омела у последњих четири кола).

Вредне наступе забележили су и Владе Лазаревски, који се касније прикључио припремама, као и Горан Жерјав, који последњих шест кола није наступао због одласка у печалбу (Француска). Шеф струке Раца Јовановић равномерно је указао свим играчима шансу па су завидне наступе забележили Слободан Марковић (који је 12 пута стајао на гол Темнића и не носи без разлога надимак “Буфон са Мораве”), Далибор Симоновић, Никола Милетић (који је чак 9 пута био џокер тренера Јовановића и улазио са клупе). Никола Ковачевић је посебна прича, овај брзоноги нападач ниједном није био стартер, али је као и Милетић чак девет пута улазио у игру.

Ту су још Андрија Мајдевац, млађани нападач који је стигао на позајмицу из крушевачког суперлигаша са 11 наступа, затим Андрија Живковић, Душан Ћосић, Александар Мирковић, Александар Костић, али и млађани Јован Јовановић и Немања Бошковац.

Темнић је постигао 31 гол ове јесени, а апсолутни краљ стрелаца је Игор Павловић са 20 погодака што је такође рекорд у све четири групе српске лиге. Следи га Стефан Сибиновић са 5 голова, Андрија Мајдевац тресао је мреже два пута, а по једном Петковић, Рајковић, Лазаревски и Милан Петровић. Фудбалери Темнића поцрвенели су само једном (Душан Ћосић у 14. колу против Синђелића), а рекордер по броју картона је Никола Рајковић са 6 јавних опомена.

“Шта сутра” је питање које у Варварину мучи све. Темнић је на прагу Прве лиге, а услова за играње у њој нема. Локална самоуправа је обећала да ће стати уз клуб и изградити трибине, али треба створити услове и за низ других потреба за играње у Првој лиги Србије. Председник клуба Дарко Бранковић каже да верује да ће се стећи услови да се у Варварину играју прволигашке утакмице, а ако не “Боже мој, па нећемо бити први који ће као домаћин играти на туђим теренима”.

Само што би то ипак била брука, чија, видели би се трагови…

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x