Форум жена Социјалистичке партије Србије у Крушевцу прославио Ваведење Пресвете Богородице

У просторијама Градског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) у Крушевцу, Форум жена крушевачких социјалиста сечењем славског колача прославио је по осми пут за редом своју крсну славу Ваведење Пресвете Богородице. Овогодишњи колачар била је Евица Поповић, која је колачарство предала Дијани Живковић, а у част ове славе чинодејствовали су и колач пресекли свештеници Крушевачке епархије.

Потпредседник Главног одбора СПС-а проф. др Предраг Ј.Марковић рекао је овом приликом да су крушевачки социјалисти по свему особени, па тако и по овој слави, приметивши да оно што је необично код ове славе је то што је у питању женска слава и што то Форум жена организује. “То је један занимљив спој традиције и еманципације који треба да одликује нашу партију и ова слава показује баш како је СПС права народна партија која спаја најбоље традиције нашег народа са оним што је добро у социјализму, а то су еманципација и равноправност и видљивост жена у политици и друштву, тако да је ова слава један занимљив показатељ тога шта су крушевачки социјалисти, а и социјалисти уопште” рекао је Марковић додавши да су жене најбољи део друштва, па су тако и у СПС-у жене најбољи део партије.

Обраћајући се поводом овог свечаног тренутка за крушевачке социјалисте, овогодишњи колачар Евица Поповић је поручила да су се чланице крушевачког Форума жена свим срцем потрудиле да данашња трпеза буде богата и захвалила се свим чланицама Форума на сарадњи поручивши да је организација крушевачких социјалиста једна велика породица на челу са председником Владимиром Тасићем. Она је додала да Форум жена има задатак и циљ да увек помаже људима којима је помоћ потребна, било да је у питању давање крви, помоћ старима, деци, а нарочито деци са посебним потребама. “Нарочито смо познате по хуманитарном раду, не само у граду Крушевцу, већ и у целој Србији и према томе идемо према циљу и задатку које смо себи зацртале” истакла је она.

Нови колачар Дијана Живковић изразила је част и задовољство због преузимања колачарства за идућу годину и поручила да је велика част бити члан једне идеолошке и државотворне партије као што је Социјалистичка партија Србије. “Велика част и још већа привилегија је бити део организације као што је наш Форум жена. Својим примером желим да дам пример свим осталим младим особама, да се укључе, да нас подрже и да учествују у нашим хуманитарним активностима, зато што је наш Форум једна организација која кроз многобројне активности показује бригу о свим категоријама становништва”.

У препуној сали Градског одбора СПС-а у Крушевцу, поред целог руководства овог Градског одбора, присуствовали су и члан Извршног одбора Главног одбора СПС-а Наташа Цвијовић, коалициони партнери из Српске напредне странке, Јединствене Србије, Патриотског покрета Србије, представници СПС-а из општина Расинског округа, као и многобројни чланови и симпатизери ове партије.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Comment
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
milan
milan
4 године раније

Bravo, to je domacinska kuca. Dugo godina slavili.

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x