Гордана Петровић: Нови Кадровски план и Одлука о матичним подручјима

На последњој седници Скупштине општине Варварин у 2016. години донета је Одлука да се усвоји кадровски план за Општинску управу. Кадровски план је нови документ на чије доношење обавезује Закон о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, наглашава начелник Општинске управе у Варварину Гордана Петровић

“Кадровски план исказује како постојеће кадровско стање пре доношења Одлуке о буџету, тако и кадровске потребе за следећу годину. Он се састоји од приказа броја запослених према радним местима и звањима, броја запослених са радним односом на неодређено време који су потребни у години за коју се доноси Кадровски план, број приправника чији се пријем планира и број запослених чији се пријем у радни однос на одређено време планира у кабинету председника општине, или због повећања обима посла” каже начелник Гордана Петровић.

“Овај Кадровски план је исказан кроз два дела. У једном је постојећи део запослених са стањем на дан 23. децембар 2016. године и други део је план за 2017. годину. Овај документ усваја Скупштина општине Варварин, заједно са Одлуком о буџету и подложан је промени заједно када се мења и Одлука о буџету” објашњава начелник ОУ.

Она додаје да је Кадровским планом предвиђено попуњавање радног места у органима јединице локалне самоуправе после испуњавања два услова и то да је радно место предвиђено Правилником и да је његово попуњавање предвиђено Кадровским планом за текућу годину. Укупан број запослених који је предвиђен систематизацијом за наредну годину је 49, а систематизација је усвојена од стране Општинског већа на седници одржаној 23. новембра 2016. године.

“Донета је нова Одлука о матичним подручјима на коју је позитивно мишљење дало Министарство за државну управу и локалну самоуправу, тако да од 01. јануара 2017. године имамо једно матично подручје са седиштем у Варварину које ће да покрије сва насељена места, тако да ће грађани од 01. јануара своја лична документа узимати у Матичној служби у Варварину” истиче начелник Гордана Петровић.

Она је такође упутила и поруку грађанима општине Варварин поводом Новогодишњих и Божићних празника. “Свим грађанима општине Варварин желим све најлепше у Новој години. Желим им пре свега највише здравља и успеха, да празнике проводу у срећи и радости и да остваре све зацртане циљеве, а Општинска управа ће се и у току 2017. године трудити да свима изађе у сусрет и да помогне свим грађанима у склопу својих могућности. Још једном све најлепше у Новој години и пуно здравља, љубави и успеха на свим пољима”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x